avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1193 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SPOR VECHIME
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SPOR VECHIME

Sunt Bibliotecar Comunal la Biblioteca Publica nu scolara si sunt salariata Primariei Nu mi s-a dat sporul de vechime de la data cand am indeplinit conditia mai exact 1.10.2014 si mi s-a acordat incepand cu data de 1.05.2015.

Am facut cerere sa mi se acorde sporul de vechime din urma pe 7 luni incepand cu data de 1.10.2014 - 30.04.2015.Am depus cererea la angajator de 2 luni si nu am primit nimic.

Este legal sau ilegal .

Vă multumesc!

Cu stimă,
Mirela Nechifor
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iulie 2015
carmen01011958, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:05, 9 Iulie 2015
Puteti promova o actiune in instanta impotriva angajatorului pentru a putea fi obligat sa va plateasca retroactiv sporul de vechime.

Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu bibliotecar cameliachivereanu cameliachivereanu Buna ziua! Va rog, ajutati-ma in urmatoarea problema: lucrez din anul 1987 iar, la data de 01. 08. 1996, lucrez la primaria din comuna, pe post de ... (vezi toată discuția)
Initiere actiune plata spor de vechime law99 law99 Poate un angajat sa ceara in instanta plata sporului de vechime dupa cum urmeaza: 1.2010 ce a mai ramas ca ma gindesc ca suntem in luna august 2013 2.Pe tot ... (vezi toată discuția)
Acordare spor de vechime FLORIANMATEI FLORIANMATEI Sporul de vechime se poate acorda retroactiv? (vezi toată discuția)