avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Carte de identitate obtinuta cu declaratie falsa
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Carte de identitate obtinuta cu declaratie falsa

Buna ziua,
Pentru o noua carte de identitate printre alte acte este necesar la politie si contractul imobilului pe adresa caruia se face cartea de identitate. Mai nou am inteles ca proprietarul trebuie sa fie de fata cand depui actele. In cazul meu , eu nu sunt proprietarul direct. Ce te faci atunci cand unul din proprietari ( mama) este decedata iar tatal n-ar mai fi proprietar pentru ca acum 20 de ani casa i-a fost atribuita mamei dar aceasta n-a apucat/putut face schimbarile necesare iar tatal a tinut mereu la el contractul de casa ?
Acum cateva luni fratele meu a solicitat o noua carte de identitate iar la politie i s-a spus ca trebuie sa semneze si proprietarul chiar daca fratele meu a locuit la acea adresa de cand s-a nascut. Tatal meu a declarat ca este proprietar si ca-l primeste pe fratele meu in spatiul lui de locuit. Nu stiu exact in care spatiu il primea pentru ca in urma decesului mamei eu si fratele meu suntem mostenitori .
Intrebarile mele ar fi urmatoare :
1. Tatal meu a facut o ilegalitate declarand ca ar fi proprietar ?
2. Eu daca doresc sa-mi schimb cartea de identitate trebuie sa ma folosesc de acelasi tertip sau trebuie sa declar la politie ca mie personal mi se pare un fals si nu sunt de acord cu acest lucru ?
Mentionez ca in august ma deplasez in Romania pentru a dezbate succesiunea de pe urma mamei si atunci cu putin noroc vom intra in posesia unui nou act.
Va multumesc
Alexandra
Cel mai recent răspuns: AlexandraDD , utilizator 00:41, 9 Iulie 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
dupa ce dezbateti succesiunea, cu certificatul de mostenitor treceti casa pe numele dvs si al fratelui (trag concluzia ca parintii au divortat si casa a fost atribuita mamei dar poate nu aceasta presupunere este realitatea), intabulati pe numele dvs ca mostenitori, deschideti rol la fisc tot pe numele dvs si apoi cu actul casei in regula si cu celelalte acte de care aveti nevoie mergeti la politie si va faceti buletinele la adresa respectiva.
cu stima, cassy

PS. da, tatal dvs a com is o ilegalitate daca a declarat in fata autoritatilor ca imobilul este proprietatea dansului.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iulie 2015
cassy, utilizator
Cat de grava este ilegalitatea?
Din acest motiv pe care l-am expus mai sus nu pot face carte de identitate copilului meu in varsta de 16 ani , motiv cu care m-am ales cu o amenda in Romania. Autoritatilor nu le pasa , ei au trimis amenda , eu nefiind in Romania n-am platit-o iar acum am inteles ca a sosit o alta instiintare (cu suma marita) de la Administratia financiara.
Da ati presupus foarte bine . Casa i-a fost atribuita mamei in urma partajului dar ea n-a putut intra in posesia actului de proprietate datorita faptului ca nu l-a despagubit pe tatal meu iar acesta din urma a tinut mereu actul la el.
Va multumesc
Alexandra
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
mama dvs putea sa scoata un duplicat al alcutului de casa si ca sa ii plateasca suma o consemna la cec pe numele dansului si rezolva problema.
cu acesta noua informatie oferita aveti dvs o problema in plus, adica va trebui deschis un proces prin care dvs in calitate de mostenitori sa cereti instantei de judecata sa constate ca termenul de 3 ani (sper ca a trecut acest termen) in care trebuia platita suma s-a prescris, adica tatal nu mai poate primi aceasta sulta cu ajutorul coercitiv al legii, ci doar daca ii platiti dvs de buna voie.
daca nu au trecut cei 3 ani in care tatal avea dreptul sa ceara prin forta legii ca mama dvs sa fie obligata sa ii plateasca aceasta suma, la dezbaterea succesiunii i-o veti plati dvs pt ca imobilul sa fie liber de orice sarcina.
ilegalitatea facuta de tatal dvs este infractiune dar depinde cand a afirmat acest lucru pentru ca s-ar putea ca infractiunea sa se fi prescris adica sa nu mai poata fi tras la raspundere penala.
legat de amenda, nu vad ce puteti face decat sa o achitati.
cu stima, cassy
Restul detaliilor care sunt destul de multe si intortocheate le-am descris intr-o postare aparte la rubrica '' succesiuni'' de aceea aici n-am dat foarte multe detalii legate de mostenire. Banuiesc ca au trecut de mult cei trei ani , daca au trecut 13 de la decesul ei si el n-a schitat niciun proces eu personal cred ca banii s-au prescris . Dar eu pot face doar presupuneri , iar expertii sa ma corecteze in caz ca gresesc.
Legat de ilegalitate el a firmat acest lucru cand i s-a emis fratelui meu o noua carte de identitate si anume anul acesta in perioada aprilie-mai.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iulie 2015
AlexandraDD, utilizator

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate si succesiune GROOSA GROOSA Va rog sa ma sfatuiti si pe mine in urmatoarea speta : Tatal si mama mea au o proprietate in or.B-S. Mama a decedat in anul 2009 iar fratele meu in anul 2005, ... (vezi toată discuția)
Ieșire din indiviziune. Îi poate evacua cel care plătește sultele pe ceilalți coproprietari? AlexandraDD AlexandraDD Buna seara , Eu si fratele meu detinem in procent egal un apartament cu trei camere in Bucuresti in urma succesiunii facute dupa decesul mamei noastre. La ... (vezi toată discuția)
Succesiune loredanalory66 loredanalory66 buna ziua.as dori un sfat in urmatoarea situatie daca se poate.suntem 6 frati proveniti in urma a 2 casatorii.primii 4 copii sunt facuti cu primul sot al mamei ... (vezi toată discuția)