avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Carte de identitate obtinuta cu declaratie falsa
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Carte de identitate obtinuta cu declaratie falsa

Buna ziua,
Pentru o noua carte de identitate printre alte acte este necesar la politie si contractul imobilului pe adresa caruia se face cartea de identitate. Mai nou am inteles ca proprietarul trebuie sa fie de fata cand depui actele. In cazul meu , eu nu sunt proprietarul direct. Ce te faci atunci cand unul din proprietari ( mama) este decedata iar tatal n-ar mai fi proprietar pentru ca acum 20 de ani casa i-a fost atribuita mamei dar aceasta n-a apucat/putut face schimbarile necesare iar tatal a tinut mereu la el contractul de casa ?
Acum cateva luni fratele meu a solicitat o noua carte de identitate iar la politie i s-a spus ca trebuie sa semneze si proprietarul chiar daca fratele meu a locuit la acea adresa de cand s-a nascut. Tatal meu a declarat ca este proprietar si ca-l primeste pe fratele meu in spatiul lui de locuit. Nu stiu exact in care spatiu il primea pentru ca in urma decesului mamei eu si fratele meu suntem mostenitori .
Intrebarile mele ar fi urmatoare :
1. Tatal meu a facut o ilegalitate declarand ca ar fi proprietar ?
2. Eu daca doresc sa-mi schimb cartea de identitate trebuie sa ma folosesc de acelasi tertip sau trebuie sa declar la politie ca mie personal mi se pare un fals si nu sunt de acord cu acest lucru ?
Mentionez ca in august ma deplasez in Romania pentru a dezbate succesiunea de pe urma mamei si atunci cu putin noroc vom intra in posesia unui nou act.
Va multumesc
Alexandra
Cel mai recent răspuns: AlexandraDD , utilizator 00:41, 9 Iulie 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ma indoiesc ca functionarului de la ghiseu i s-a prezentat sentinta de partaj definitiva iar acesta a luat declaratia tatalui dvs. de buna. Mai mult sigur in contractul pe care l-ati prezentat era trecut si tatal dvs. altfel functionarul nu ar fi facut cartea de identitate. Acum ca tatal dvs. a dat o declaratie care nu corespunde realitatii este treaba lui, faceti o reclamatie la politie si eventual fratelui dvs. i se va da in cel mai rau caz o noua carte de identitate dar provizorie. La fel si dvs. si fiului dvs. daca aveti domiciliul la aceeasi adresa la care era proprietara mama dvs. vi se vor elibera carti provizorii cu valabilitate de 1 an pe motivul lipsa dovada adresei de domiciliu pana la obtinerea certificatului de mostenitor de catre dvs. si fratele dvs. Ulterior, odata ce deveniti stapani puteti lua in spatiu pe cine doriti. Tinand cont ca nu va schimbati domiciliul si detineti actele pe casa in original pentru dvs. si frate se putea utiliza anexa 14, doar sunteti mostenitori de drept atat dvs. cat si fratele(nu si nepotul), dar multi se feresc de utilizarea anexei 14 cu deplasarea politistului in teren.
S-a intamplat exact cum ati descris dvs. Eu nu vreau sa-l reclam pe tata sau pe frate , vreau sa-l conving pe tatal meu de ce e bine sa facem succesiunea (chiar daca el nu este inclus) , pentru ca atunci cand voi solicita o noua carte de identitate pentru mine sau fiica mea sa nu fiu pusa in postura sa ma folosesc de un act fals , iar el sa semneze in fals . De fapt vreau sa-i fac un bine dar pana nu-i explic treaba cum sta binele asta el nu va dori sa priceapa. Ma gandesc ca in urma unei amenzi dravene va intelege ca nu i-am vrut raul. In definitiv si la urma urmei ce face tatal meu e problema lui , dar eu nu vreau sa fiu amestecata in ceva ilegal.
Va multumesc tutor care ati raspuns.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
domna, deschiderea succesiunii o puteti face dvs far acordul tatalui. pur si simplu mergeti la notar si solicitati deschiderea dosarului pentru dezbatarea succesiunii mamei dvs. problema este ca atunci cand va fi scos extrasul de carte funciara pentru informare referitor la imobil va apare acea sulta neachitata. de aceea, dvs trebuie anterior deschiderii succesiunii sa promovati o actiune in instanta ( dvs ca al dvs este interesul, nu al tatal;ui dvs) prin care sa cereti judecatorului sa constate ca au trecut 13 ani de la m oartea mamei si tatal nu a facut nimic pentru a intra legal in posesia sultei, ceea ce inseamna ca dvs nu mai sunteti ogligata sa ii platiti aceasta sulta si in subsidiar cereti ca aceasta mentiune legata de sulta sa fie radiata din cartea funciara. sper ca am fost clara. atentie ca procesul dureaza, asa ca apelati la varianta buletinului provizoriu vavabil 1 an de zile (si o tot repetati) pana va ramane definitiva hotararea prin care se constata sulta prescrisa. un proces in Romania dureaza mult ca sa nu ma exprim altfel. deci acum in august cand veniti in romania eventual sa porniti procesul pt constatarea perimarii sultei si sa faceti buletine provizorii. dar nu strica nici daca atunci cand veti fi in romania sa consultati mai multi notari sa vedeti cum sa procedati. poate gasiti vreunul care sa stie vreo portita prin care sa puteti dezbate succesiunea asa.
mult succes.
cu stima , cassy
Stimata doamna , va multumesc din suflet. Chiar maine voi consulta un avocat in ceea ce priveste aceasta sulta.
O seara frumoasa sa aveti
Alexandra

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate si succesiune GROOSA GROOSA Va rog sa ma sfatuiti si pe mine in urmatoarea speta : Tatal si mama mea au o proprietate in or.B-S. Mama a decedat in anul 2009 iar fratele meu in anul 2005, ... (vezi toată discuția)
Ieșire din indiviziune. Îi poate evacua cel care plătește sultele pe ceilalți coproprietari? AlexandraDD AlexandraDD Buna seara , Eu si fratele meu detinem in procent egal un apartament cu trei camere in Bucuresti in urma succesiunii facute dupa decesul mamei noastre. La ... (vezi toată discuția)
Succesiune loredanalory66 loredanalory66 buna ziua.as dori un sfat in urmatoarea situatie daca se poate.suntem 6 frati proveniti in urma a 2 casatorii.primii 4 copii sunt facuti cu primul sot al mamei ... (vezi toată discuția)