avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Livrare intracomunitara
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Livrare intracomunitara

Buna ziua , ma poate ajuta cineva pentru urmatoarea situatie ?: un srl neplatitor de tva inregistrat in ROI vinde in UE un obiect (emite invoice) pentru care primeste banii numerar printr-o firma de curierat : i se emite invoice cu cheltuieli de transport si comision .
Stiu ca trebuie intocmite declaratii:
1) declaratia 390 vies pt marfa vanduta
2) Declaratia 301 se completeaza ? pentru ca nu am gasit la explicatii nimic legat de LIVRARE intracomunicare
3)pentru acest invoice de la curier se completeaza declaratii?
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 15:11, 14 Octombrie 2015
1. da
2. 301 este pt achizitii intracomunitare nu pt livrari ( de bunuri si servicii)
3. Daca este din UE ( factura de curier) da - 301; El factureaza fara tva si dvs colectati tva in romania si l declarati prin 301. Daca este roman, nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

> tva vanzare extracomunitara element94 element94 Buna ziua. Daca o I.I neplatitoare de TVA vinde marfa din UE prin internet unei firme non-UE care este scutita TVA - se factureaza TVA ? (vezi toată discuția)
Srl neplatitor de tva, inscris in roi presteaza servicii informatice ralle ralle Buna ziua, Situatia de fapt: Avem un SRL pt servicii informatice - microintreprindere, neplatitor de TVA. Recent ne-am inscris in ROI cf. art 153^1 (in ... (vezi toată discuția)
Inscriere in roi - neplatitor de tva Contabiljunior Contabiljunior Buna ziua, Daca societatea nu este inregistrata ca platitor de TVA, dar intentoneaza sa achizitioneze din UE bunuri pentru revanzare - unde trebuie sa ... (vezi toată discuția)