avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil de la 01.01.2016
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil de la 01.01.2016

Buna ziua,
Am inteles ca sa lucreaza la o modificare legislativa prin care s-ar elimina plafonul, astfel ca daca se opteaza pentru 2 ani de concediu, cuantumul indemnizatiei ar fi 85% din media ultimelor salarii nete si nu maxim 1200 lei cum este in prezent. Intrebarea mea este cine poate beneficia de aceasta modificare legislativa: numai mamele care nasc dupa 01.01.2016, numai mamele care care depun dosarul pentru indemnizatie dupa 01.01.2016 sau chiar si mamaele care la data de 01.01.2016 se vor afla in concediu de crestere a copilului? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:35, 9 Iulie 2015
1. Pana nu este aprobata legea in Parlament si pana nu apare in M.O. nu avem de unde sti ce va prevedea ea.

2. Deocamdata sunt niste intentii care s-ar putea sa se materializeze sau nu.
Aveti dreptate insa poate raspunde cineva pe baza experientelor cu modificarile din trecut, sau a cunoasterii continutului proiectului de lege...
Proiectul de lege despre care faceti amintire este inca in faza de lucru, cand va fi gata va fi pus , cred, in dezbatere publica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare plafon indemnizatie ptr. concediu crestere copil Hellene04 Hellene04 Intrebare: imi puteti spune daca intr-adevar s-a modificat de la 1 ianuarie 2016 legislatia referitoare la plafonul de indemnizatie acordat pe perioada ... (vezi toată discuția)
Concediul pentru cresterea copilului Elisabeta C. Elisabeta C. Daca voi depune dosarul pt. concediu ICC in luna decembrie 2010 1) cand voi primi decizia de aprobare? 2) oficial voi fii in ICC din 1 decembrie chiar daca ... (vezi toată discuția)
Concediu de ingrijire copil - modificari lege/oug flaviu_c flaviu_c Buna ziua, As dori sa stiu care este practica privind aplicabilitatea modificarilor legislative referitoare la modificarea indemnizatia mamei pt mamele aflate ... (vezi toată discuția)