avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu de ingrijire copil - modificari lege/OUG
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu de ingrijire copil - modificari lege/OUG

Buna ziua,
As dori sa stiu care este practica privind aplicabilitatea modificarilor legislative referitoare la modificarea indemnizatia mamei pt mamele aflate deja in concediu de ingrijire copil.
Mai exact daca se aproba de maine (cu intrare in vigoare din iulie 2016) ca mamele au dreptul sa opteze pt 2 ani de concediu si vor primi 85% din salariu pe parcursul celor 2 ani cui li se aplica aceste prevederi? Si femeilor care deja sunt in primul an de concediu de ingrijire copil ? - vor putea sa isi prelungeasca sederea cu inca un an in noile conditii? sau legea se va aplica doar femeilor care nasc/depun cererea de concediu dupa intrarea in vigoare a legii?
Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2016
flaviu_c, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:43, 8 Martie 2016
Despre care lege vorbiti pentru ca deocamdata nu sunt aduse modificari la ce stiam pana acum?
specific ma refer la proiectul de lege votat in camera deputatilor in septembrie 2015, am inteles ca ieri/azi a trecut de comisia din senat + amendamente si in zilele urmatoare va fi supusa la vot in plen.

in general eram curios cum s-a aplicat in trecut cand au fost aduse modificari?!?
Art. 15 din Constitutie
...
(2) Legea dispune numai pentru viitor, cu excepţia legii penale sau contravenţionale mai favorabile.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil cryys cryys Din iulie 2016, mamele vor putea beneficia de concediu de creștere a copilului timp doi ani, iar pentru indemnizația lunară se va elimina plafonul maxim ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil 2015-2016 nyusziful nyusziful Buna ziua. Va rog daca ma puteti lamuri in aceasta problema: ma aflu in concediu de sarcina si lauzie, pana in data de 03.12.2015. Urmeaza sa imi depun actele ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil: mi se aplica si mie modificarile legii daca vor intra in vigoare? Flori1980 Flori1980 Buna seara. Vreau sa stiu daca pot beneficia de modificarile legii privind indemnizatia de cc, modificari care pot intra in vigoare de la 01.07.2016, avand in ... (vezi toată discuția)