avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil: mi se aplica si mie ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil: mi se aplica si mie modificarile legii daca vor intra in vigoare?

Buna seara. Vreau sa stiu daca pot beneficia de modificarile legii privind indemnizatia de cc, modificari care pot intra in vigoare de la 01.07.2016, avand in vedere ca indeplinesc urmatoarele conditii:
1. am nascut la 18.02.2015 si primesc indemnizatia crestere copil din 05.05.2015
2. am optat pentru varianta de ccc pana cand copilul implineste varste de 2 ani (18.02.2017)
3. salariul din ultimele 12 luni inainte de nastere a fost unul destul de maricel
Prin urmare ar face statul acest imens "sacrificiu" sa imi dea in loc de 1200/luna (indemnizatie valabila conform prevederilor legale din prezent), 85% dintr-o suma mult mai mare? Daca raspunsul este unul favorabil, ar trebui sa depun, in acest sens, o cerere sau diverse alte documente pana la 1 iulie 2016?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:04, 18 Martie 2016
Proiectul de Lege pentru modificarea si completarea OUG 111/2010 adoptat de catre Comisia de Munca si Protectie Sociala a Camerei Deputatilor are patru articole (I - IV) si cuprinde 33 de amendamente admise .
Art.III din proiect mentioneaza:
(1) Pentru persoanele care, la data intrării în vigoare a prezentei legi, beneficiază de concediul și indemnizația pentru creșterea copilului prevăzute de art.2 alin.(1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.111/2010, cu modificările și completările ulterioare, modificările aduse prin prezenta lege se aplică după cum urmează:
a) pentru persoanele care se află în concediul pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an, precum și pentru cele aflate în concediul fără plată pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, modificarea opțiunii se realizează pe bază de cerere și acte doveditoare privind suspendarea realizării de venituri supuse impozitului pentru perioada rămasă până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap;

b) pentru persoanele care se află în concediul pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, modificarea cuantumului se realizează din oficiu, pe baza documentelor care au stat la baza acordării dreptului.

(2) In aplicarea alin.(1) se emit instructiuni care se aproba prin ordin al ministrului muncii,familiei, protectiei sociale si persoanelor varstnice.

In speta, veti beneficia de prevederile acestor modificari , daca la votul final in Plenul Camerei Deputatilor nu se va modifica acest articol.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modiificare optiune durata ccc dupa aprobarea modificarilor la oug 111/2010 ioana1982 ioana1982 Buna ziua,daca noua lege va fi adoptata,imi voi putea modifica cererea de intrerupere a contractului de munca,de la 1 an cat am optat initial,la 2? In momentul ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie Catalina_P Catalina_P art.III din Legea 66/2016: (1) Pentru persoanele care, la data intrării în vigoare a prezentei legi, beneficiază de concediul şi indemnizaţia pentru ... (vezi toată discuția)
Ccc - eliminare plafon 3400 ron abc82 abc82 Buna ziua, momentan ma aflu in concediul de maternitate [126 zile] care se va termina pe data de 12.06.2016, urmand a intra in CCC de la acea data. Daca ... (vezi toată discuția)