avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Modiificare optiune durata CCC dupa aprobarea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Modiificare optiune durata CCC dupa aprobarea modificarilor la OUG 111/2010

Buna ziua,daca noua lege va fi adoptata,imi voi putea modifica cererea de intrerupere a contractului de munca,de la 1 an cat am optat initial,la 2? In momentul de fata stiu ca nu se poate.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:54, 22 Martie 2016
Da, se va putea modifica optiunea daca se voteaza proiectul asa cum a fost adoptat de comisia de munca a Camerei Deputatilor si care prevede :

Art.III. – (1) Pentru persoanele care, la data intrării în vigoare a prezentei legi, beneficiază de concediul și indemnizația pentru creșterea copilului prevăzute de art.2 alin.(1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.111/2010, cu modificările și completările ulterioare, modificările aduse prin prezenta lege se aplică după cum urmează:
a) pentru persoanele care se află în concediul pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an, precum și pentru cele aflate în concediul fără plată pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, modificarea opțiunii se realizează pe bază de cerere și acte doveditoare privind suspendarea realizării de venituri supuse impozitului pentru perioada rămasă până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap;

b) pentru persoanele care se află în concediul pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, modificarea cuantumului se realizează din oficiu, pe baza documentelor care au stat la baza acordării dreptului.

In curand, proiectul va intra in Plenul Camerei pentru a primi votul final.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil: mi se aplica si mie modificarile legii daca vor intra in vigoare? Flori1980 Flori1980 Buna seara. Vreau sa stiu daca pot beneficia de modificarile legii privind indemnizatia de cc, modificari care pot intra in vigoare de la 01.07.2016, avand in ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil dupa aprobarea legii realsofo realsofo Tinand cont de conditiile legii de acum un an, privind cuantumul indemnizatiei de crestere a copilului, sotia mea a optat pentru 1 an de concediu. Insa azi s-a ... (vezi toată discuția)
Legea indemnizatiei cris1981r cris1981r Buna ziua, Am inteles ca a fost promulgata legea indemnizatiei pentru cresterea copilului si va intra in vigoare incepand cu 1 iulie. In momentul de fata ... (vezi toată discuția)