V-ati grabit! In opinia mea, cand vrei cat mai mult si cat mai repede, pierzi!
Casa de Pensii nu poate emite o noua decizie de pensie, conform deciziei nr. 40/2008 pronuntata de Sectiile Unite ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Respectarea deciziei nr. 40/2008 este obligatorie numai pentru instante.
In mod evident, hotararea judecatoreasca despre care vorbiti are puterea lucrului judecat. Dvs., in schimb, veti primi punctajul aferent sporului de grupa, cei cu stagiu complet de cotizare 20 ani sau 25 ani nu-l primesc.
Sa va dau si o veste buna, nu-i asa? :)
Intrucat, dupa publicarea Deciziei nr. 40/2008, numarul de litigii a crescut semnificativ, s-au facut propuneri in sensul modificarii legislatiei pentru cei care au lucrat 20 ani in grupa I de munca sau 25 ani in grupa II de munca.
Ramane sa vedem viitoarele prevederi ale legii pensiilor.
Consilier juridic,
Gabriela Pintea
...revin, gandindu-ma ca poate nu m-am facut bine inteles: nu am cerut o noua decizie de pensie, ci am solicitat in scris Casei de Pensii, deci nu am introdus inca actiune,ca in decizia in vigoare sa se opereze modificarile la rubrica corespunzatoare stagiului complet de cotizare utilizat la stabilrea punctajului mediu anual, deci in loc de 30 de ani sa apara 20 de ani, asa cum, dupa admiterea recursului in interesul legii,se interpreteaza articolele vizate din legea 19 pentru situatii ca aceea expusa in postul initial,pentru ca altfel decizia ar avea un continut contrar legii, in sensul ca ea prevede anul 1982 ca an al pensionarii, mentioneaza cei 20 de ani lucrati exclusiv in grupa I, insa la rubrica cu stagiul complet de cotizare apar 30 de ani, ceea ce nu se potriveste deloc, da' absolut deloc cu ceea ce a stabilt Curtea Suprema, si anume stagiul complet de cotizare prevazut la art. 14 al Legii 3/1977...in alta ordine de idei, 'beneficiul' punctajului aferent sporului de grupa este absolut insignifiant, daca nu cumva si ilegal, pentru ca nu e permis calcul de punctaj decat pe perioade contributive, dar aceasta este alta problema....si, ca sa inchei, referitor la propunerile legislative care zice-se ca s-ar fi ivit dupa aparitia acuma o luna si ceva a deciziei 40, nu-mi pot exprima decat mirarea, pentru ca exista legea 218/2008 daca nu ma insel, a carei aplicare a fost amanata pentru ianuarie viitor...in fond, ma interesa cum pot valorifica un drept pe nedrept nerecunoscut acum cativa ani si recunoscut acum, dar numai de catre ICCJ, prin decizia publicata la 20.05.2009, fara a ma impiedica de o hotarare investita cu autoritate.de lucru judecat si luata, dupa cum decizia a dovedit, pe baza interpretarii gresite a legii....multumesc oricum pentru raspuns si apreciez in mod deosebit amabilitatea Dvs, insa am impresia ca trebuie sa mai astept si alte opinii...