avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obligare la intretinerea bunicilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obligare la intretinerea bunicilor

Bunicii nu mai au copii supravietuitori....In cazul refuzului de a avea grija de bunici ce se poate face in forma legala deoarece nu exista intelegeri...
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:57, 10 Iulie 2015
Bunicii au pensie, au bunuri?
Au pensii au bunuri dar ,sunt pusi sub interdictie...Pensiile nu sunt foarte mari si nu se pot intretine fiind imobilizati la pat...
despre ce interdictie este vorba?? au un tutore/apartinator legal desemnat??
Dacă sunt puși sub interdicție, au fie un curator special ori un tutore, cine e? Acela poate acționa în numele lor, fie cere întreținere de la nepoți, fie înstrăinează bunurile contra întreținerii unui terț, cu avizul instantei.
Este tutore fosta nora,ambii bunici fiind pusi sub interdictie...Spre exemplu :Noi cei care avem grija in momentul de fata adica in calitate de nepoti,tutorele ne-ar putea lasa o donatie sau altceva?

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa bunica cu dementa in boala alzheimer mihaimadalina mihaimadalina Buna ziua, bunica mea paterna, este diagnosticata cu dementa in boala Alzheimer de aproximativ 2 ani. De aproape 1 an este pusa sub interdictie, mama mea ( ... (vezi toată discuția)
Mi-a fost donat un imobil de către moștenitorii bunicii mele. cum pot anula această donație? MihaiX933 MihaiX933 Buna ziua, Acum o luna de zile mi-a fost donat un imobil, imobil ce a avut 4 mostenitori dupa moartea bunicului meu (bunica si cei 3 copii), iar acestia mi ... (vezi toată discuția)
Mostenire minodorafaje minodorafaje Buna , suntem 2 surori , sora mea mai mare este stabilita in Franta de 8 ani casatorita fara copii, eu sunt casatorita de 10 ani si am 2 copii. In toti acesti ... (vezi toată discuția)