avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Taxa imposibila de mediu pt masina amortizata pe firma ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Taxa imposibila de mediu pt masina amortizata pe firma care nu mai are activitate

Am o intrebare pt cine poate sa raspunda, sa va spun problema:
1. Am o masina pe firma total amortizata.
2. Nimeni nu mi-o cumpara pt ca este anul de fabricatie 98 si tip vechi.
3 Masina merge.
4. Firma nu mai functioneaza de 9 ani.
Intrebare:
1. Eu acuma trebuie sa platesc Taxa de Mediu pt a doua inmatriculare daca lichidez firma si o trec pe persoana fizica?
Masina nu face nici 200 Euro pe piata, taxa de inmatriculare este de 850 Euro.
2. Este normal ca administratorul firmei sa plateasca inca o data la lichidare pt inmatriculare masina casata taxa de mediu?

Ultima modificare: Joi, 9 Iulie 2015
pavelb, utilizator
Cel mai recent răspuns: pavelb , utilizator 16:13, 9 Iulie 2015
Societatea este dizolvata si lichidata ? Daca aceasta este inca viabila si fara datorii la ANAF si Primarie atunci puteti solicita lichidarea voluntara la ORC fara desemnarea unui lichidator iar bunurile firmei vor deveni ale asociatului/asociatilor in calitate de persoane fizice. In baza hotararii de dizolvare si a rezolutiei ORC de dizolvare si lichidare se va face transferul autoturismului de pe societate pe persoana fizica si nu trebuie sa platiti timbru de mediu. Apoi puteti vinde sau casa masina. Alta varianta ar fi fie sa o casati pentru programul Rabla fie sa o vindeti la fier vechi .
Problema este ca atunci cand vreau s-o inmatriculez pe persoana fizica apoi (dupa lichidare) trebuie sa platesc aceasta taxa de 850 Euro
Nu sunt scutit de nimic, la inmatriculari auto, pt ca masina a fost initial inmatriculata in 1998, trebuie sa platesc aceasta taxa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare , radiere firma mihailcostache mihailcostache Buna seara, Am o firma ( un S.R.L cu asociat unic)care are activitatea suspendata din mai 2010. Mentionez ca nu am nici o datorie (ANAF sau altii), as vrea ... (vezi toată discuția)
Lichidare voluntara srl ContSters84851 ContSters84851 [b]SRL fara datorii, toate taxele achitate, cateva mijloace fixe amortizate total, asociat unic ; intrebari : [i]1)[/i] care sunt pasii (minimali) legali / ... (vezi toată discuția)
Tva la piese din recuperai vandute persoanelor fizice Gyongyi Ungur Gyongyi Ungur am vandut la persoana fizica o piesa de la o masina casata la pret de fier vechi. calculez TVA si fond de mediu? (vezi toată discuția)