Am o intrebare pt cine poate sa raspunda, sa va spun problema:
1. Am o masina pe firma total amortizata.
2. Nimeni nu mi-o cumpara pt ca este anul de fabricatie 98 si tip vechi.
3 Masina merge.
4. Firma nu mai functioneaza de 9 ani.
Intrebare:
1. Eu acuma trebuie sa platesc Taxa de Mediu pt a doua inmatriculare daca lichidez firma si o trec pe persoana fizica?
Masina nu face nici 200 Euro pe piata, taxa de inmatriculare este de 850 Euro.
2. Este normal ca administratorul firmei sa plateasca inca o data la lichidare pt inmatriculare masina casata taxa de mediu?
Societatea este dizolvata si lichidata ? Daca aceasta este inca viabila si fara datorii la ANAF si Primarie atunci puteti solicita lichidarea voluntara la ORC fara desemnarea unui lichidator iar bunurile firmei vor deveni ale asociatului/asociatilor in calitate de persoane fizice. In baza hotararii de dizolvare si a rezolutiei ORC de dizolvare si lichidare se va face transferul autoturismului de pe societate pe persoana fizica si nu trebuie sa platiti timbru de mediu. Apoi puteti vinde sau casa masina. Alta varianta ar fi fie sa o casati pentru programul Rabla fie sa o vindeti la fier vechi .
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.