avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Stabilire cifra de afaceri agentie de turism detailista
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Stabilire cifra de afaceri agentie de turism detailista

Speta : Sunt contabila la o agentie de turism platitoare pe venitul microintreprinderilor - DETAILISTA , ( care vinde pachete turistice standard pregatite de alte agentii , bilete avion , cazare ) la care firma isi pune comision si factureaza serviciile catre personae fizice. Va rog mult sa ma lamuriti in privinta determinarii CIFREI DE AFACERI , baza la care se determina impozitul : este total suma facturata sau doar comisionul agentiei ?
Am studiat legislatia ( Art.152,al.1din Codul Fiscal privind TVA-ul baza de impozitare a serviciului unic este marja de profit , exlcusiv taxa ) si mi se pare normal ca si baza de impozitare a impozitului microintreprinderii sa fie aceeeasi . Am consultat deiverse monografii contabile in acest sens si notele contabile se faceau astfel :
• Inregistrarea facturilor de la furnizori : 462=401
• Inregistrarea facturilor emise : 4111= %
462 –val.pachete de la furnizori
704 – venituri din comisionul practicat
4427 – tva colectata.
Am intrebat la Finante si raspunsul a fost ca baza pentru impozitul micro este total facturat .
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: naty18 , utilizator 18:31, 9 Iulie 2015
procentul pentru calculul impozitului micro se aplica numai asupra sumelor din clasa 7 cu unele exceptii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebari despre monografia contabila a unei agentii de turism cu tva idr idr buna ziua, va rog sa ma ajutati cu monografia contabila a unei agentii de turism cu tva: - inregistrarea facturii de la furnizor extern membru UE ... (vezi toată discuția)
Monografie agentie de turism raluka_ioa raluka_ioa buna ziua as dori sa ma ajutati cu o monografie contabila la o agentie de turism revanzatoare am un client care a platit un pachet turistic in numerar ... (vezi toată discuția)
monografie casa de expeditie ani_beita ani_beita Va rog sa ma ajutati cu o monografie casa de expeditie/intermediere transporturi ! Multumesc !:) (vezi toată discuția)