avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Declarare firma inactiva si stergerea datoriior catre ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Declarare firma inactiva si stergerea datoriior catre stat. Ce se intampla cu angajatii?

Va adresez rugamintea sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema. Firma la care lucrez a acumulat datorii foarte mari la bugete. De asemenea, de ani multi a retinut de la angajati (aşa cum prevede legea) cotele aferente de contributii sociale, de sanatate şi şomaj, însă nu le-a virat la bugete. Acum administratorul (care este si patronul) firmei face demersurile ca sa declare firma fara activitate si sa determine toti angajatii actuali sa treaca la un ONG administrat tot de el (deci sa ne dam demisia prin înţelegerea părţilor şi să semnăm un nou contract). A spus ca lui nu are ce sa i se impute, ca nu a platit dările către stat pentru că nu a avut bani şi că, în aceste condiţii, nu are nicio răspundere. As vrea sa stiu, în aceste condiţii, ce se întâmplă cu contribuţiile pe care noi, salariaţii, le-am plătit (fiindu-ne reţinute la sursă) dar pe care acest administrator nu le-a virat si, de asemenea, va rog sa-mi spuneti daca eu nu doresc sa-mi dau demisia de la actuala firma ca sa trec la cealalta, patronul este obligat sa ma treaca în şomaj? (nu doresc să continui activitatea la un escroc patentat, care pana acum mi-a furat şi pensia si banii de sanatate si de somaj). Ce demersuri ar trebui sa fac eu, in calitate de angajat, în continuare? Mulţumesc

Alte discuții în legătură

Situatia angajatului in cazul schimbarii administratorului firmei alex68 alex68 Buna seara. Va rog mult daca ma poate ajuta cineva in urmatoarea problema. La societatea unde lucrez a fost numit un nou administrator. Precedentul si-a dat ... (vezi toată discuția)
Demisie şi schimbarea firmei angajatoare, având acelaşi patron elenagabi elenagabi Buna ziua, Vă adresez rugămintea să mă ajutaţi într-o problemă foarte importantă pentru mine. Lucrez de aproape 20 de ani la o firmă care, de mulţi ... (vezi toată discuția)
Contributii neplatite de angajator DanutRadu4289 DanutRadu4289 Angajatorul nu a platit contributiile de un an , iar acum a intrat in insolventa. Sfatul angajatorului este sa ne depunem demisiile pe cale ... (vezi toată discuția)