Care sunt modalitatile prin care o instituie publica raspunde pentru prejudiciul produs unui tert de catre prepusii sai sau de catre angajati,atunci cand acestia in exercitarea atributiilor de serviciu,manifesta indiferenta, neglijenta(ex:taiere iarba cu trimmer din care sare piatra si sparge geam, luneta, parbrizul masinii unui tert)???Singura modalitate este si cea din urma, adica instanta???Daca exista nota de constatare facuta de institutia in cauza prin care se recunoaste evenimentul, exista fotografii, deviz cu evaluarea pagubei si factura fiscala plus nota de la firma de asigurari a pagubitului care invita la mediere, cum se procedeaza???Pasivitate si indrumare spre instanta fiindca contabilul nu plateste invocand faptul ca nu are prevazute sume pt. despagubiri in buget si ca i s-a spus verbal de catre alti contabili (de la instituia superioara) sa-l trimita pe pagubit la instanta???!!!Pai nu se risipesc mai multi bani publici???
De ce acte trebuie sa dispuna pagubitul si sunt suficiente pentru a-l despagubi???Ce acte trebuie sa detina din punct de vedere juridic si contabil???
Multumesc!Nu stiu daca m-am facut inteleasa bine????....:sorry:
Nu factura este importanta aici, ci o hotarare judecatoreasca care sa il constranga pe comitent (institutia respectiva) sa plateasca. Apoi treaba lor, sa se indrepte impotriva salariatului prepus. Nu cred ca vor da curs invitatiei la mediator, in general institutiile de stat nu procedeaza in acest sens. Insa, nu se intelege, daca aveti casco, nu ati fost despagubit?
Majoritatea asiguratorilor impun o franchiza pe eveniment asigurat, pentru asigurarile de tip CASCO. In plus, de la o reducere (bonus) daca nu ai beneficiat de asigurare, se aplica "malus", adica o crestere a primei de asigurare. Nu cred ca este normal ca cel asigurat sa piatrda bani pentru ca un Dorel a "tuns pietrele" fara sa-i pese de masinile parcate in apropierea spatiului verde...