avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu locatarii blocului (explozie)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu locatarii blocului (explozie)

Buna ziua.As dori sa-mi dati niste pasi si sfaturi in legatura cu urmatorul subiect:
In urma unor acumulari de gaze a explodat un apartament in fata caruia se aflau mai multe masini parcate,fiecare masina fiind parca pe locul ei de parcare(sunt rezervate),dar masina mea a fost parcata pe un loc marcat ca si parcare care nu apartine nimanui,locul meu fiind ocupat de un alt "vecin".Masina mea a suferit cea mai mare paguba (luneta spate sparta,parbriz fata fisurat,trapa lovita-fisurata,partea dreapta lovita toata de cioburi de sticla si alte obiecte -zgariata toata partea),iar pe langa masina mea inca 5 masini cu pagube mai mici,doar zgarieturi si un parbriz fisurat.Vinovatului nici nu-i pasa,el declarand ' eu nu sunt vinovat,nu am deranjat pe nimeni si nu am facut nici o paguba'-(mai are 5 incidente la activ de acest fel).Mentionez ca primaria nu s-a interesat de nimic,cei de la gaz au ridicat din umeri...iar cei de la asigurari auto au zis ca nu despagubesc numai in cazul accidentelor rutiere.(nu am casco)
Eu si cei 5 pagubiti ne-am inteles sa-l dam in judecata pe 'domnul' cu pricina.Insa as vrea sa stiu in cat timp trebuie sa sezizam cererea de chemare in instanta si ce sanse avem ca sa castigam procesul,merita sa dam in judecata?Ne va despagubi? Mentionez ca 'domnul" este pensionar,avem sanse sa ne despagubeasca ?Daca pierde procesul,se poate cumva sa-i traga din pensie o suma de bani in fiecare luna pt despagubire? Sau cum se procedeaza?'Domnul" nici nu sta la discutii,este un betiv!
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Ad3 , utilizator 15:55, 19 Ianuarie 2010
in cazul in care obtineti o hotarare judecatoreasca veti executa silit toate bunurile mobile sau imobile ale persoanei care se face vinovata de producerea pagubelor respective. Exista dispozitii in codul civil care va vor ajuta in vederea obtinerii unei hotararii . Iar bunurile vinovatului pot fi pensia, apartamentul, bunurile ce pot fi valorificate
Si ce anume ar trebui sa fac pt a obtine acea hotarare judecatoreasca?Daca ati putea sa-mi descrieti etapele,niste pasi .Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuză să plătească daunele mașinii pe care mi-a accidentat-o Dianamin Dianamin Bună ziua. Am o problema care ma frământă de un timp. Acum 3 săptămâni mi-a fost lovita mașina parcata, iar domnul în cauza a făcut scandal cu ... (vezi toată discuția)
Asumare responsabilitate petrica2006petrica petrica2006petrica buna ziua, saptamana trecuta mi-a cazut tencuiala de pe bloc exact pe luneta masinii parcata in fata scarii ca toate masinile si mi-a spart luneta ,as vrea sa ... (vezi toată discuția)
Lovire autoturism stationat alexO1 alexO1 Buna ziua,am si eu o problema si anume: in dimineata zilei de astazi , 19.03.13 am fost anuntat de o vecina ca masina mea a fost lovita in parcare, coborand la ... (vezi toată discuția)