Buna ziua,
As dori cateva sfaturi din partea dumneavoastra relativ la situatia urmatoare: momentan sunt in concediu de crestere copil. Acesta va inceta pe 7 octombrie a.c. In contextul in care eu nu doresc sa revin la acelasi angajator, iar tatal copilului nu vrea sa efectueze acea luna de concediu crestere copil, daca voi gasi un nou loc de munca intre timp, cum trebuie procedat sau ce formalitati sunt de indeplinit pentru ca actualul angajator sa nu-mi puna bete in roate, ori, mai exact, in ce capcane sa nu cad daca:
1. angajatorul accepta cererea de concediu fara plata pentru ultima luna de ccc, dar va trebui sa incep activitatea la noul loc de munca in cursul acestei luni de concediu fara plata
2. angajatorul accepta cererea de concediu fara plata pentru ultima luna de ccc, dar va trebui sa incep activitatea la noul loc de munca inainte de inceperea acestei ultime luni de concediu fara plata
3. angajatorul refuza sa accepte cererea de concediu fara plata pentru acea luna, asadar sunt obligata sa revin la birou in ultima luna, dar va trebui sa incep activitatea la noul loc de munca in aceasta perioada
4. angajatorul refuza sa accepte cererea de concediu fara plata pentru acea luna, asadar sunt obligata sa revin la birou in ultima luna, dar va trebui sa incep activitatea la noul loc de munca inainte de inceputul acestei luni pe care ar trebui s-o efectuez la actualul angajator
In speranta ca am redat macar printre randuri motivele mele de ingrijorare si ca am exprimat inteligibil combinatiile de date posibile, va multumesc anticipat pentru raspunsuri si pentru rabare!
Va multumesc mult pentru raspuns.
Dar, daca mama solicita angajatorului ca ultima luna din CCC sa fie in concediu fara plata, poate cere incetarea CIM in ziua urmatoare celei in care ia sfarsit aceasta luna de concediu? Ca sa ia sfarsit un CIM suspendat, trebuie intai sa se reia activitatea, nu?
Sau, daca mama cere incetarea CIM cu acordul partilor in ziua urmatoare celei in care copilul implineste 1 an si 11 luni, mai primeste stimulentul de insertie? Ori doar daca si-a gasit alt angajator intre timp?