avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... schimbare job in concediul de crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

schimbare job in concediul de crestere copil

De un an si 7 luni sunt in concediu de crestere copil. Ar trebui sa ma intorc la munca pe data de 7 iunie cand copilul implineste un an si 11 luni. Recent am primit o oferta de munca de la o alta companie si trebuie sa incep noul job pe data de 22 februarie 2016. Intrebarea mea este: ce demersuri trebuie facute la vechea si noua firma ca totul sa fie in regula? Pe ce data ar trebui incetat contractul de munca la vechea firma ca totul sa fie legal iar eu asigurata medical si nu numai?
Indemnizatia pentru cresterea copilului se plateste pentru luna curenta sau anterioara? Intreb acest lucru pentru ca indemnizatia o primesc pe data de 10 a lunii iar noul salar il voi prima in ziua a 4 a a lunii urmatoare.
Daca ma intorc mai devreme de 2 ani la servici, in aceste conditii de schimbare a companiei angajatoare, mai primesc stimulentul de insertie si ce demersuri trebuiesc facute?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:51, 2 Februarie 2016
1. - Faceti o cerere catre actualul angajator prin care solicitati incetarea suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reluarea activitatii.
- Cu aceeasi data cu care solicitati reluarea activitatii solicitati si incetarea CIM cu acordul patilor (art.55, lit.b) din Codul muncii).
- Data cu care solicitati toate acestea o alegeti dvs.

2. Ca sa nu aveti intrerupere ar fi bine ca noul CIM, cu noul angajator, sa fie incheiat cu aceeai data.

3. - Cu data cu care reluati activitatea la noul angajator puteti solicita plata stimulentului de insertie.
- Pentru aceasta trebuie sa faceti o cerere catre AJPIS prin acre sa anuntati ca ati reluat activitatea si sa solicitati plata stimulentului de insertie (atasati la cerere o copie dupa noul CIM si o adeverinta de la noul angajator ca sunteti salariatul lui si cu ce data).

4. Indemnizatia pentru CCC si stimulentul de insertie se platesc in fiecare luna pentru luna precedenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare loc de munca in timpul ccc EmiliaIoana EmiliaIoana Buna ziua. Sunt in concediu de crestere al copilului pana in octombrie 2015 (am optat pentru 2 ani). Mi-am gasit alt loc de munca si as dori sa imi spuneti ... (vezi toată discuția)
Sistare indemnizatie crestere copil gabimisi gabimisi Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti ce am de facut in cazul in care vreau sa ma intorc mai devreme la locul de munca decat sa se termine sei 2 ani de concediu de ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie 2013 DanaPatrascu DanaPatrascu Buna seara, As dori sa ma ajutati sa lamuresc niste neintelegeri in conditiile in care nimeni nu m-a ajutat,am inteles ca mai nou si tatal copilului ... (vezi toată discuția)