avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pensia de invaliditate + indemnizatie CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pensia de invaliditate + indemnizatie CCC

Soția este persoana cu dizabilitate in grad de handicap Accentuat permanent încadrată în baza legii 448/.2006. Iar în baza legi de pensi.263/2010 primește pensie de invaliditate.
La data de 28.04.2015 a dat naștere unui copil sănătos.
În decizia primită de la AJPIS BISTRIȚA NĂSĂUD cu privire la drepturi ce le va primi din 28.04.2015 în baza OUG.NR.111.DIN 2010.Optiunea.II.
CONFORIM art.2. Alin ( 1).Lit.(B.), Art.2. Alin.(3), Art.14.alin (3), Art.15. (Alin. (1),Privindconcediul și indemnizatia lunară pentru creşterea copilului.
Indemnizația în cuantum de 600 ron se acorde din 28.04.2015.
Din articolele menționate în decizie reiese faptul ca soției ia dat concediul de Creșterea Copilului pana la 2 ani, și alocație de 200 ron.
Ce drepturi mai poate avea soția, stimulent de 450 ron fiind persoana cu dizabilitate in grad de handicap.Accentuat ?
Dacă realizează venituri din pensie de invaliditate nu mai primeste stimulent?
Sau dacă este în concediu cerere de concediu nu sa facut doar cerere pentru alocație și sprijin,
Vă mulțumesc,


Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:48, 10 Iulie 2015
1. Din Normele de aplicare a OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 25.
Pe perioada acordãrii indemnizaţiei pentru creşterea copilului, plata pensiei de invaliditate şi a venitului de completare, acordate potrivit legii, nu se suspendã.

2. - Fiind pensionara de invaliditate (neavand serviciu) sotia nu poate beneficia de concediu crestere copil (CCC), ci numai de indemnizatia aferenta acestuia
- Pe perioada cat sotia dvs. beneficiaza de indemnizatie pentru CCC poate sa cumuleze aceasta indemnizatie cu pensia de invaliditate si cu indemnizatia de handicap.
- De asemenea beneficiaza si de alocatia de stat pentru copii de 200 lei lunar pana implineste copilul 2 ani si apoi de 84 lei lunar pana la 18 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 111/2010 florin2007 florin2007 De precizat .Agentia JUDETEANA DE PLATI SI INSPECTIE SOCIALA nu a sesizat cazul pana nu eu la-m anuntat ,la al doilea copli sa cerut adeverinta de la casa de ... (vezi toată discuția)
Ajutor banesc danbuza danbuza Soția tocmai a nășcut. Are grad de handicap grav și doresc să știu dacă statul îi mai oferă vreun ajutor bănesc pentru creșterea copilului pe ... (vezi toată discuția)
Pot lucra si sa obtin indemnizatia pt ccc in acelasi timp? bdk bdk Sotia mea nu a lucrat suficient pentru a cumula cele 12 luni necesare intrarii in concediul pt cresterea copilului. Intrebarea mea este daca eu as putea in ... (vezi toată discuția)