avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs decizie definitiva
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs decizie definitiva

Am primit o amenda de circulatie cu suspendarea permisului.Am inaintat o plangere impotriva procesului verbal si am castigat , in sensul ca instanta a anulat acel proces verbal si sanctiunile. Politia a facut apel , la apel nu s-a dezbatut cazul ci doar mi-au spus ca instanta ramane in pronuntare si m-au trimis acasa. La vreo 3 saptamani am primit acasa raspuns oficial prin care instanta a admis apelul politiei , a schimbat decizia precedenta ( de fond ) si a dat dreptate politiei. Pe decizie scrie - definitiva . Pe langa faptul ca s-a judecat in lipsa mea ( adica judecatoarea a consemnat in decizie ca s-a discutat cauza , s-a vizionat proba video si ca eu n-am avut de obiectat si de adaugat nimic , cand de fapt eu am fost expediat acasa in 30 de secunde si nu m-a intrebat nimeni nimic ), mi-a dat si decizie definitiva.
Spuneti-mi va rog cum pot ataca aceasta decizie ? Si de ce e definitiva ? . Cum poate sa mi se refuze dreptul la aparare ? Eu imi pregatisem mai multe argumente pe care sa le expun dar procesul propriu zis n-a mai avut loc ptr ca dupa strigarea prezentei in sala , judecatoarea mi-a zic ca instanta ramane in pronuntare si apoi a strigat alt dosar. Apoi m-am trezit ca am pierdut procesul iar decizia e definitiva. Nu pot face un recurs , o contestatie ?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 17:01, 11 Iulie 2015
Daca ati fost prezent in sala de judecata si ati raspuns"prezent" la apelul facut in cauza de grefierul de sedinta, nu puteti pretinde ca,procesul s-a judecat in lipsa dvs. Nu mai puteti face recurs,hotararea este definitva, singura cale de atac a fost apelul, conf.34(2) din OG nr.2/2001 ,actualizata 2013, mai puteti formula(cel putin teoretic), una din caile de atac extraordinare: contestatia in anulare sau revizuirea, dar, in opinia mea nu cred ca ati avea sanse de castig deoarece,nu cred ca aveti motive de contestatie in anulare sau revizuire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot contesta o hotarare judecatoreasca irevocabila? radusb2004 radusb2004 Buna ziua. Cum pot contesta o decizie judecatoreasca irevocabila? Si cat timp, de la pronuntarea sentintei, am la dispozitie pt a face asta? E vorba de ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare sau revizuire? Mirrella P. Mirrella P. Am doua cauze: una pentu mine si una pentru un prieten. Pentru mine: plangere contraventionala, s-a admis partial, nu sunt multumita de hotarare, am formulat ... (vezi toată discuția)
Cai de atac...ce urmeaza? nelu_nedi nelu_nedi Buna ziua, Am facut o plingere penala impotriva unei persoane la parchet,iar acesta a dat ca solutie neinceperea urmariri penale, m-am adresat prim ... (vezi toată discuția)