Anul trecut pe 31 martie ,deci 2014,sotia mea a decedat.Avem 2 copii majori si un apartament cu 3 camere in proprietate,pentru care am aplicat la acordul succesiunii.In acelasi an au decedat si parintii sotiei,iar certificatele de deces se afla la cumnatul meu,fratele sotiei mele decedate.Acum problema mea este ca nu pot face succesiunea pentru copii mei,cumnatul meu nedandu-mi certificatele de deces. Cum pot face succesiunea,in primul rand acceptul ei? O alta problema este ca ni s-a interzis sa mai intram in curtea si casa socrilor mei,accesul la munca pamanturilor ,de catre un frate al soacrei mele.Ce pot face in acest caz??
in primul rand condoleante!
acum, pentru acceptarea succesiunii mergeti si dati o declaratie notariala ( nu dvs, ci copii ca ei vor veni la mostenire prin reprezentarea sotiei decedate) prin care spuneti ca acceptati succesiunea.
daca stiti locul unde au decedat bunicii mergeti la oficiul de stare civila din cadrul primariei de la locul decesului si cereti duplicate dupa fiecare certificat de deces justificand ca aveti nevoie de ele pt succesiune si cumnatul nu vi le da. Consultati si un notar cu privire la acest aspect.
sa nu ii bagati in seama si cand mergeti acolo pentru treburile agricole daca sunteti agresati chemati politia .
poate primiti si alte raspunsuri mai pertinente, mai ales pentru ultima problema.
cu respect, cassy!
Succesiune
PopaGabriela
Buna ziua,
Dupa decesul socrului (1983) nu s-a facut succesiunea. A ramas in viata soacra mea. Noi am locuit cu ei si inca locuim cu soacra. Ce drepturi are ... (vezi toată discuția)