avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... antecontract vanzare cumparare inscris in CF
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

antecontract vanzare cumparare inscris in CF

buna ziua
va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema:
am cumparat un apartament dar antecontractul de vanzare cumparare nu e autentificat notarial
as dori sa il inscriu in CF deoarece in trei ani se va prescrie si din cauza ca constructorul nu a rezolvat cu utilitatile risc sa pierd tot
problema e ca pe antecontract nu e trcut nr de CF si am inteles ca trebuie facut un act aditional
asta e procedura?
multumesc
Cel mai recent răspuns: boancamaria , utilizator 09:33, 8 Iulie 2009
Nu ati precizat daca apartamentul este sau nu intabulat, daca este un apartament care exista faptic sau unul care urmeaza sa fie construit.

Din moment ce vorbiti despre constructor ca parte contractanta, presupun ca inca nu s-a facut intabularea apartamentului, asa ca nu aveti unde sa notati antecontractul.

Daca sunteti in posesia apartamentului, dreptul de a cere incheierea in forma autentica nu se prescrie in cei trei ani despre care vorbiti. Mai mult, termenul de prescriptie curge doar de la data la care constructorul va va notifica faptul ca apartamentul este intabulat pe numele sau si ca va invita sa incheiati contractul de v/c.

Poate ca analizarea antecontractului de catre un avocat v-ar putea aduce lamuririle necesare si solutiile care se impun.
buna ziua
apartamentul nu e intabulat deoarece noi trebuie sa ii mai dam bani(am platit mai bine de jumatate)

apartamentul trebuia dat conform antecontractului anul trecut in iunie dar nici acum nu avem utilitatile

noi am dori sa inscriem antecontractul in Cf
Puteti solicita notarea antecontractului doar daca apartamentul este intabulat in CF pe numele constructorului (investitorului).

Urmati sfatul meu, acela de a va adresa unui acocat, de a-i prezenta toate actele si situatia de fapt.
multumesc mult
o zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere antecontract in cf kalinb kalinb Buna ziua, Am facut un antecontract de vanzare cumparare acum 2 ani pentru un imobil, intre persoane fizice. Exista mai multe temeri cum ca vanzatorul o sa ... (vezi toată discuția)
Vanzatorii nu intabuleaza constructia finalizata. ce e de facut? tibica tibica In 2008 am facut un antecontract de vanzare-cumparare pentru un apartament aflat in constructie cu data incheierii contractului la momentul finalizarii ... (vezi toată discuția)
Tzeapa? av.T.M. av.T.M. Am nevoie de un raspuns corect, profesionist si realist. Va multumesc. Am cumparat un ap. intr-un bloc nou si nu l-am notat in CF. Acelasi ap. a fost ... (vezi toată discuția)