Stau la parterul unui bloc nou construit (l-am cumparat in martie 2008). In noiembrie 2008 am instalat 70 mp de parchet masiv.
Acum, parchetul, s-a umflat in cateva locuri. Ma astept ca situatia sa evolueze.
Am chemat parchetarul si investitorul de la care am cumparat apartamentul. Fiecare dintre ei arunca vina pe celalalt fara nici un rezultat(solutie) concret(a) pt. mine.
Parchetarul insista pe vicii ascunse de constructie, iar investitorul da vina pe procedeul de instalare inadecvat al parchetarului.
Ce pot face in acest caz ca sa-mi recuperez investitia initiala in parchet ?
Ca sa nu mai arunce vina unul pe altul , puteti sa-i somati sa imparta paguba si sa o plateasca amandoi...insa , art trebui sa cercetati de unde vine problema...daca o puteti demonstra si nu doresc sa reglementeza problema pe cale amiabila , atunci puteti actiona si in instanta...insa , numai daca aveti dovezi clare...nu mergeti doar pe vorbe si constatari.
Mult succes ,
Documente existente:
Contract vanzare-cumparare apartament.
Contract montaj parchet + garantie.
Cum as putea obtine dovezi clare ? Poate o expertiza ?
Inspectoratul in constructii poate sa emita expertize ?
Multumesc.
Pe dumneavoastra nu ar trebui sa va intereseze cum se imparte vina intre cei doi prestatori de servicii.
Avand in vedere faptul ca aveti un contract de montaj parchet si o garantie data de prestatorul de serviciu, dumneavoastra puteti sa-i intentati actiune in justitie acestuia din urma, el urmand sa se adrese in instanta in proces cu constructorul in situatia in care dovedeste ca exista vicii ascunse.
Dati-l in judecata pe cel de la care ati cumparat apartamentul(investitor cum ii spuneti dvs). Raspunderea contractuala cade in sarcina acestuia deci el trebuie sa va despagubeasca. Daca il cheama sau nu in garantie pe cel care v-a instalat parchetulș(parchetar) asta nu este treaba dvs si nici nu are importanta .
SUCCES!:)