avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

Buna ziua
Am un salariat care vrea sa plece in somaj, lucreaza de 11 luni (mentionez ca nu a mai lucrat inainte). Poate primi somaj? Cu ce art i se desface CM? Unitatea tb. sa faca hartiile precum il da afara sau il solicita desfacerea contractului conform art 65 . Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: martie_2014 , utilizator 12:11, 12 Iulie 2015
Nu poate beneficia de somaj daca nu indeplineste conditia stagiului minim pentru somaj : minim 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii actelor la somaj.
1. Incetarea contractul individual de munca (CIM) cu art.65 inseamna concediere (adica incetarea CIM la initiativa angajatorului) deoarece se desfiinteaza locul de munca ocupat de salariat ceea ce ii permite acestua sa beneficieze de indemnizatie de somaj.

2. - Daca vreti sa-i faceti un bine il mai tineti o luna, pana face 12 luni de stagiu de cotizare la somaj pentru a beneficia de indemnizatie de somaj.
- In aceste 12 luni nu trebuie sa aiba concedii medicale si concedii fara plata deoarece acestea nu sunt stagii de cotizare la somaj.

3. Inregistrarea la Agentia de Somaj trebuie facuta in termen de 10 zile calendaristice de la data concedierii.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatie de somaj? brezan brezan Am 54 de ani si 34 de ani de munca. Din iulie 2009 pana in octombrie 2010 am fost in somaj. Din noiembrie 2010 pana in mai 2011 nu am avut loc de munca. Din ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim, societate in faliment baican constantin baican constantin Daca se desface CIM cu art. 65 pct.1 coroborat cu art.60 alin.2 al legii 53/2003 am doua intrebari. ... (vezi toată discuția)
Somaj 2011 suciugeorgeta suciugeorgeta Am un magazinas care vrea sa-si suspende activitatea dar inainte de asta trebuie sa ii fac angajatei dosar pentru somaj.Aveti idee cum procedez,pot face asta ... (vezi toată discuția)