avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Elev de 15 ani, exmatriculat ?
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Elev de 15 ani, exmatriculat ?

Buna ziua ! Un copil de 15 ani a ramas repetent de trei ori . In clasa a 3-a o data si de doua ori in clasa a 6-a . Va rog, sa-mi raspundeti daca isi poate continua scoala si in ce conditii. Eu am gasit ca pana la 18 ani nu poate fi exmatriculat. Nu s-au ocupat parintii de el prea mult, dar se pare ca am gasit o solutie de sprijin. La scoala are probleme de indisciplina, pleaca de la ore si nu invata. I s-a spus sa nu mai mearga la scoala din toamna.
Va multumesc mult ! .
Cel mai recent răspuns: Nellviva , utilizator 21:42, 13 Iulie 2015
Eu cred ca faceti confuzie intre a fi exmatriculat datorita indisciplinei si a ramane repetent.
Am gasit raspunsul in ROFUIP Art.68, alin.6 : nu isi poate continua studiile la aceeasi forma de invatamant deoarece a repetat de doua ori aceeasi clasa. Imi pare rau pentru copil ! Va multumesc si voi continua sa urmaresc discutiile de pe forum. Numai bine !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiuni elevi conf. rofuip sau rofui? Dia42 Dia42 Buna ziua. Sunt parinte si ma confrunt cu o dilema. Intre (ROFUIP) - Regulamentul de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar - vezi ... (vezi toată discuția)
Exmatriculare elev petremrl petremrl Buna ziua, ma confrunt cu urmatoare situatie si am nevoie de un sfat, daca se poate: o eleva nu s-a prezentat la scoala nicio zi de la inceperea anului scolar, ... (vezi toată discuția)
Model de contestatie pentru anularea deciziei de exmatriculare alex buzau alex buzau Buna ziua.ma pueti ajuta si pe mine cu un model de contestatie pentru anularea deciziei de exmatriculare ??sincer nu stiu ce sa mai cred .in data de 28 ... (vezi toată discuția)