avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Autorizarea executarii lucrarilor in constructii
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Autorizarea executarii lucrarilor in constructii

Legea nr. 50/1991 republicata prevede la art. 11 (1) lit. a) ca se pot executa fara autorizatie de construire lucrari de reparatii la imprejmuiri, acoperisuri, invelitori sau terase, atunci cand nu se schimba forma acestora si materialele din care sunt executate.
Va rog sa ma lamuriti daca din interpretarea “per a contrario” se intelege ca pentru executarea unei imprejmuiri (gard) este necesara autorizatia de construire tinand cont de prevederile art. 3 ale legii.

Multumesc anticipat
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Iulie 2015
Schwarzkopf_Nectra, utilizator
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 14:16, 12 Iulie 2015
Da, pentru gard este necesara autorizatie de construire daca se modifica structura, materialele, forma, dimensiunile, etc (la fel este si la acoperis).
Eu am intrebat daca e permisa executarea unei imprejmuiri noi tinand cont si de prevederile art. 3 ale legii.
a fortiori

Da, cu atat mai mult va trebuie autorizatie de construire.
Și mai ales este nevoie de extras de CF ACTUALIZAT.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 50/91 modificata - contraventii vascomstar vascomstar Procesul verbal de constatare al contraventiei (constructie fara autorizatie) si amenda corespunzatoare tin loc de autorizatie de constructie ? (vezi toată discuția)
Mutare gard in baza legii 50/1991 art. 11 alin. 1 pct. a pm_35 pm_35 Buna ziua, Sunt proprietarul unei case. In urma masuratorilor topografice a rezultat ca pozitia gardului este incorecta. As vrea sa retrag gardul (spre ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis buzoiu cristina buzoiu cristina locuiesc in Brasov,Centrul vechi,si as dori sa imi repar acoperisul deoarece imi ploua in casa.Abia acum am facut rost de bani si cine sa il repare,dar ... (vezi toată discuția)