avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... legea 50/91 modificata - contraventii
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

legea 50/91 modificata - contraventii

Procesul verbal de constatare al contraventiei (constructie fara autorizatie) si amenda corespunzatoare tin loc de autorizatie de constructie ?
Cel mai recent răspuns: MITULINA , utilizator 22:40, 8 Iunie 2010
In niciun caz.Eliberarea autorizatiei de construire are la baza un dosar continind acte de reglementare emise de mai multe institutii avizatoare.
~ Conținut șters la cerere ~
Buna seara.
Am cerut de la primarie un fel de aprobare pentru aplicare policarbonat pe un gard comun, alcătuit din panouri plasă sudată; Am precizat faptul ca nu voi modifica forma si dimensiunea gardului, doar policarbonatul va veni ceva mai inalt, dar nu va depasi inaltimea legala.
raspunsul primariei a fost :
"Conform Lg 50/1991, Art.11, alin(1), punctul a), executarea lucrarilor de reparatii la imprejmuirea existenta, le puteti efectua fara autorizatie de constructie in canditiile de a nu se modifica forma, dimensiunile si materialele din care acesta este construit".
Am cautat articolul respectiv, il redau exact ca in lege:
Art. 11. - (1) Se pot executa fara autorizatie de construire urmatoarele lucrari care nu modifica structura de rezistenta, caracteristicile initiale ale constructiilor sau aspectul arhitectural al acestora:
a) reparatii la imprejmuiri, acoperisuri, invelitori sau terase, atunci cand nu se schimba forma acestora si materialele din care sunt executate;
Am observat ca in articolul din lege nu apare si cuvantul "dimensiuni" pe care Primaria l-a introdus la acelasi articol la care face referire.

Cum este corect?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie constructie gard micutzza10 micutzza10 Buna seara! In cazul in care as vrea sa construiesc un gard(din tabla) pe proprietatea mea, intre mine si vecin am nevoie de autorizatie de constructie? Va ... (vezi toată discuția)
Geamuri la casa vecinului din fata andreea_dede andreea_dede Buna ziua! Povestea este urmatoare: vecinul din fata casei mele si-a renovat casa si a spart mai multe locuri pentru geam: geamuri 50*50 pentru bai la inaltime ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis buzoiu cristina buzoiu cristina locuiesc in Brasov,Centrul vechi,si as dori sa imi repar acoperisul deoarece imi ploua in casa.Abia acum am facut rost de bani si cine sa il repare,dar ... (vezi toată discuția)