Buna seara.
Am cerut de la primarie un fel de aprobare pentru aplicare policarbonat pe un gard comun, alcătuit din panouri plasă sudată; Am precizat faptul ca nu voi modifica forma si dimensiunea gardului, doar policarbonatul va veni ceva mai inalt, dar nu va depasi inaltimea legala.
raspunsul primariei a fost :
"Conform Lg 50/1991, Art.11, alin(1), punctul a), executarea lucrarilor de reparatii la imprejmuirea existenta, le puteti efectua fara autorizatie de constructie in canditiile de a nu se modifica forma, dimensiunile si materialele din care acesta este construit".
Am cautat articolul respectiv, il redau exact ca in lege:
Art. 11. - (1) Se pot executa fara autorizatie de construire urmatoarele lucrari care nu modifica structura de rezistenta, caracteristicile initiale ale constructiilor sau aspectul arhitectural al acestora:
a) reparatii la imprejmuiri, acoperisuri, invelitori sau terase, atunci cand nu se schimba forma acestora si materialele din care sunt executate;
Am observat ca in articolul din lege nu apare si cuvantul "dimensiuni" pe care Primaria l-a introdus la acelasi articol la care face referire.