avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca in Norvegia fiind angajat legal in Romania
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca in Norvegia fiind angajat legal in Romania

Buna ziua

Sunt angajat in firma proprie si am primit o oferta de munca in Norvegia.

1. Pot lucra astfel in Norvegia?
2.Ce trebuie sa fac, ce acte trebuie sa completez pentru a fi legal si in Ro si in No?
3. Trebuie (se poate) sa imi deschid un punct de lucru in tara in care prestez serviciile?
4. Pot sa facturez pe firma mea in aceasta tara?
5. Ce fel de acorduri sunt intre Ro si No referitoare la dreptul muncii si al salariatilor

Acestea sunt primele lucruri care mi-au venit in minte. Va sunt recunoscator anticipat pentru viitoarele raspunsuri,

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:53, 12 Iulie 2015
Daca serviciul il efectuati in Romania sunteti supus legii noastre.
Daca lucrati in Norvegia e mai complicat.
De ce nu lucrati direct ca angajat persoana fizica si nu prin firma?
1. Da, puteti lucra in Norvegia , fie prin detasare, fie semnarea unui c.i.m. cu firma din Norvegia.

2. Actele depind de situatia adoptata privind desfasurarea activitatii in Norvegia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare salariat cetatean italian viorel_georgescu53 viorel_georgescu53 Soc. romaneasca are lucrare in desfasurare in Italia si doreste sa angajeze muncitori cetateni italieni si in ideea de a nu se mai complica cu muncitori ... (vezi toată discuția)
Contract munca persoana de alta nationalitate ptar ptar 1. Este posibil ca o societate comerciala din Romania sa angajeze sau sa colaboreze (legal) cu persoane de nationalitate straina (India, China, Vietnam, ... (vezi toată discuția)
Munca germania andrei565 andrei565 O firma Română de constructie angajeaza pe Moldoveni cu pasaport Biometric MD fara cetatenie Ro, apoi o firma Germana incheie contract pentru ... (vezi toată discuția)