avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Organizare concurs registrator medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Organizare concurs registrator medical

Buna ziua revin cu subiectul privind concursul pentru registrator medical cu vechime in specialitate(activitate) de 6 luni. Am depus dosarul pentru concurs(respins verbal initial, acceptat la selectia dosarelor desi nu am vechime in specialitate- dupa lungi discutii privind hg sau oms -criteriile de participare la concurs). La proba scrisa 5 persoane au luat note sub 7. Desi inteleg ca hg 497/2010 privind regulamentul de org si functionare..... unde scrie ca trebuie sa iei nota 7 ca sa poti sustine interviul. Ma intreb.. e legal ca cele 5 persoane sa treaca proba scrisa? Daca nu, unde ar trebui sa m-a adresez pentru a anula concursul pentru regist. medical.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:10, 14 Iulie 2015
In fine, nu asta vroiam sa 'aud'.
Exista o procedura stabilita in lege privind contestarea examenului, iar dvs trebuie s-o urmati.

De asemenea, singura in masura sa stabileasca legalitatea sau nu legalitatea rezultatelor , in cazul in care va este respinsa contestatia depusa la institutia angajatoare este instanta de judecata.

Intr-adevar, conform legii acele rezultate ar putea fi anulate intrucat legea impune o nota minima de admitere a unei probe de examen.
Oare in cazul de fata as putea sa fac o sesizare la ITM?
Nu va impiedica nimeni sa sesizati ITM-ul, insa acesta nu are competenta de a stabili legalitatea sau nelegalitatea acelui examen si nici sa dispuna anularea acestuia.
Ultima modificare: Marți, 14 Iulie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Bun, dar ce faci in cazul de fata in care tu ai aflat ca nota minima este 7 si examenul este luat cu 5, cand au trecut cele 48 de ore de cand aveai dreptul sa faci contestatie( dupa interviu)? Adica la spitalul din Orsova la examen se intra cu 7 si la spitalul din Bucuresti cu 5. Oare asa functioneaza sistemul? Daca nu ai facut contestatie in 48 de ore nu se mai poate face nimic?

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am participat la concursul de ocupare a unui post ... Rebeca87 Rebeca87 Bună ziua, am participat la concursul de ocupare a unui post vacant de secretar la o școală. După proba scrisă si afișarea lucrării +barem am sesizat ... (vezi toată discuția)
Contestatie examen edy21 edy21 Cum pot contesta un examen sustinut pentru ocuparea unui loc de munca,deoarece din 6 persoane 5 au luat note sub 5 si una nota 9.87. ... (vezi toată discuția)
Contestatie examen ocupare posturi in domeniu sanitar. radinschipaul radinschipaul Sunt mihnit,cuprins de revolta chiar, de rezultatele unui concurs de ocupare posturi in domeniu sanitar organizat intr-un spital de provincie aflat in reteaua ... (vezi toată discuția)