avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Seara buna - inmatriculare masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Seara buna - inmatriculare masina

cu o intrebare deranjez> in urma cu un an am cumparat o masina am facut act vanzare cumparare am cartea si talonul masinii m-am inteles sa merg pe numerele proprietarului iar acum s-a schimbat vrea sa inscriu masina...ce-mi poate face politie el amenintandu-ma cu politia
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:00, 13 Iulie 2015
Politia? Nu va poate face nimic, in afara de retinerea talonului si o amenda ca nu ati facut actele in 30 de zile. Mai complicat este cu instanta, acolo daca reclamantul stie ce cere, veti plati mai mult decat face masina. Insa ... sa nu ii dati idei !
Ati facut si vreun contract de comodat pe linga contractul de vanzare/cumparare?
cyan a scris:

Ati facut si vreun contract de comodat pe linga contractul de vanzare/cumparare?

Contract de comodat=Este un contract prin care o persoana - comodant - remite spre folosinta temporara unei alte persoane - comodatar - un lucru, cu obligatia pentru acesta din urma de a-l restitui in natura, in individualitatea sa

Daca A a cumparat o masina am facut act vanzare cumparare,respectiv detine calitatea de proprietar asupra bunului mobil ,mai era posibil sa incheie si contract de comodat=
folosinta temporara a bunului mobil a carui proprietar este ,cui sa mai restituie bunul al carui proprietar este ?
Ultima modificare: Luni, 13 Iulie 2015
ynocentta, utilizator
Pentru a evita taxa de mediu s-au gasit destule solutii la marginea legii printre care partajul (unde nu se facea trimitere la partaj intre soti ci la partaj in general) si contractele de comodat.
Se face contract de v/c ptr a prelua impozitul cel care cumpara si un contract de comodat pentru a se merge in continuare pe certificatul de inmatriculare al vechiului proprietar care nu completeaza in talon rubrica "instrainat ....".
In cazul de fata probabil fostul proprietar vrea sa sa il oblige pe noul proprietar sa isi inmatriculeze masina pe numele lui dar omite un lucru, contractul de comodat incheiat odata cu vanzarea masinii prin contract de v/c este un fals in inscrisuri deoarece a declarat in fals ca a dat masina spre intrebuintare in mod gratuit. Asa ca intra la "apa" inclusiv fostul proprietar.
cyan a scris:

Asa ca intra la "apa" inclusiv fostul proprietar.

Daca a datat comodatul cu 1 zi inainte de v/c, vanzatorul nu mai intra "la apa". De ce sa prezumam noi aici ca toate comodatele facute de vanzatori sunt fals in acte ? :(

Alte discuții în legătură

Inscris pe talonul auto "instrainat catre" ovidiu2014 ovidiu2014 Buna seara. In urma cu 2 ani am vandut o masina cu contract de vanzare-cumparare luat de pe internet, nu de la politie si am scris pe talon instrainat catre la ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o masina si vreau sa merg cu ia cu nr proprietarului vechi hingheru001 hingheru001 salut .am cumparat o masina acum 1 saptamana am facut doar contract de vanzare cumparare . mi-a zis cineva ca pot merge decat 1 luna pentru ca a scris pe talon ... (vezi toată discuția)
Masina instrainata prin contract de comodat testu testu Buna seara, Am \\"vandut\\" masina unei persoane prin contract de comodat pe 10 ani facut la un birou de notariat. Azi am observat ca tipul caruia i-am ... (vezi toată discuția)