avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vatamari corporale in accident auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vatamari corporale in accident auto

In urma unui accident auto in care au implicate doar doua parti ,conducatorul auto vinovat a furnizat RCA .
La societatea de asigurari am deschis doua dosare: unul de pagube materiale si unul de vatamari deoarece am ramas schiop de pe urma accidentului .
Dosarul de pagube materiale a fost finalizat prin accord comun .
Dosarul de vatamari este inca deschis si aici apar probleme ,si anume:
- societatea de asigurare cere pt complectarea dosarului depus la ei urmatoarele acte - adeverinta de la Politie precum ca am suferit vatamari corporale desi de la locul accidentului am fost dus pe targa ...
-complectare la CML .
De la Politie nu am primit nimic scris in sensul celor cerute de asigurator ;am luat legatura cu agentul constatator (numele din PV) iar acesta a confirmat verbal ca accidentul s-a soldat cu vatamari dar numai verbal . La cererea mea a mentionat si temeiul - art 81 OUG 195/2002 .
In complectarea CML am discutat cu medicul legist pt o eventual programare iar acesta ma indrumat catre Parchet care sa ceara rezultate unei comisii deoarece au trecut mai mult de 60 de zile de la accident .
Ce parere aveti despre aceste aspecte?
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 21:22, 11 Octombrie 2015
Cred ca o sa va judecati si o sa aveti multe probleme.

Oricum aveti acte medicale.

Trebuie insa dovedit ca urmare a accidentului rutier ati ramas schiop.
Pare simplu dar e posibil sa fie foarte complicat daca societatea de asigurare va face probleme.

Ce societate este?
Cazul prezentat de dumneavoastra este destul de complicat!
Cum adica accident cu victime, dar numai verbal?! Inseamna ca organul de cercetare ( politistul ) nu si-a facut treaba!
Mai sunteti in termen sa depuneti o plangere impotriva celui ce se face vinovat pentru producerea accidentului, altfel nu aveti nici o sansa sa obtineti certificat medico-legal!
Dosar de dauna la societate pentru vatamare... Este discutabil! Daca spuneti ca ati ramas schiop ( infirmitate ! ) aveti dreptul la renta lunara pe viata, in cazul in care nu va reveniti! Dar aceasta renta nu vor platii pe cale de negociere!
Nu faceti demersuri doar prin telefoane, vorbe! Depuneti cereri, pretentii, plangeri fizic !

Alaturi de dumneavoastra,
Bicsak Laszlo

Ultima modificare: Luni, 13 Iulie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Acte medicale am ,unele in copie,altele in original ...
Din copia PV care am primit-o nu rezulta ca eu am fost victima in accident ,probabil ca la dosar se mentioneaza asta dar Politia elibereaza acte privind accidentul numai la solicitarea CSA sau a societatii de asigurari (art.81/(2) din O.U.G. 195/2002) .
Probabil ca e necesara o petitie catre CSA in care sa relatez ca societatea de asigurari pretinde de la mine "documente de la politie in care sa rezulte ca am suferit vatamari corporale ca urmare a evenimentului rutier " , acte care personal nu mi-au fost remise deoarece nu este legal . Deci sa se ocupe asiguratorul de aceste aspecte asupra dosarului daca doreste sa le afle .
Ramane CML ...
La 6 zile de la accident m-am deplasat la IML si in urma examenului medical nu s-a descoperit nimic ,concluzia medicului a fost ca: "o cazatura urata" si 1 zi ingrijiri medicale si recomandarea unui RMN pt a vedea care este adevarata problema - si in ziua de azi sunt pe listele de asteptare .
In lunile urmatoare am facut diverse examinari de specialitate da'de ,da'de se va gasi cauza ... unele la stat ,altele la particular ... dupa 3 luni si jumatate ,in urma unui EMG s-a descoperit cauza: nerv tibial dreapta strivit ,nerv ulnar dreapta strivit - in accident am fost lovit din partea dreapta . In urma descoperiri cauzei am urmat 2 cure de tratament ,prima in octombrie (15 zile ambulatoriu) iar a doua in ianuarie (15 zile ambulatoriu) . In urma curelor ,starea de sanatate s-a ameliorat dar nu prea mult iar o data cu trecerea timpului a trecut si efectul lor ;oricum ,si acum (la 12 luni+) piciorul drept ramane in urma iar degetele de la mana dreapta nu le pot indoi independent unul fata de altul .
Care este calea pt complectarea CML ?
Vinovatul pt accident va chema in garantie asiguratorul si ajung de unde am pornit .
Cum aflu numarul de dosar ?
-La care dosar faceti referire pt a afla nr acestuia?
-Societatea de asigurari pt a va despagubi va cere documente pe care trebioe sa le puneti la dispozitie." Daca doreste sa le afle nu se ca ocupa asiguratorul", el nu cere despagubire, lui i se cere si trebuie facuta dovada solicitarii.
-Din postarea anterioara am inteles ca ati fost dus cu targa la spital, nu ati prezentat la IML fisa UPU?
-ati ramas internat cumva in spital?
-cat timp a trecut de la evenimentul rutier?
sunt f multe aspecte despre care informatiile pe care le furnizati sunt fragmentete

Alte discuții în legătură

Accident auto cu biciclist A2sha A2sha Buna ziua. Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat sau ceva lamuriri. In data de 3.04.2016 la iesire de pe strada unde locuiesc in drumul principal am atins ... (vezi toată discuția)
Despagubiri vatamari corporale dany83 dany83 buna, in cadrul unui acident rutier m-am ale cu o fractura la mana si trebuie sa o tin in ghips 6 sapt, vinovat de producerea acidentului este celelalt ... (vezi toată discuția)
Accident rutier florin_macarenco florin_macarenco Am avut accident auto in Germania. Eu conduceam o masina imatriculata in Elvetia si am fost acrosat din spate de un cetatean neamt. Politia a constatat ca nu ... (vezi toată discuția)