avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Refuz plata liste intretinere nesemnate de cenzor, ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Refuz plata liste intretinere nesemnate de cenzor, consecinte

de cateva luni se afiseaza listele de intretinere fara semnatura cenzorului,in acest caz refus sa platesc intretinerea,acest refuz este tacit ,ptr ca eu cred ca cine se acupa acest de acest aspect ar trebui sa cunoasca legea . ce se poate intampla in acest caz ? penalizarile care se impun in acest caz sunt impuse corect?
Cel mai recent răspuns: banat , utilizator 13:46, 14 Iulie 2015
Lista de plata afisata este legala din momentul afisarii.
Lipsa unei semnaturi nu va absolva de plata cotelor curente.
Raspunderea o are administratorul care le-a afisat.
Si, fireste, comitetul executiv care le aproba.

Atentie, la un bloc mic, listele se pot semna si in arhiva, adica ulterior afisarii, daca asa s-a convenit in asociatie.
Cum abordam aspectul legalitatii in situatia in care de ani de zile listele de intretinere nu au semnatura presedintelui nici a cenzorului decat a unui contabil(extern) care nu are incheiata nici o forma de angajare (conventie contract) cu asociatia de propriet. si nu detine atestat de administrtor? dar e remunerat fara stat de plata.Este real si se intampla in coniventa cu conducerea com. ex. cenzori in cadrul unei asociatii din capitala!! Sant legale listele odata afisate asa e?
sunt chiar uimit ce am citit aici pareri pro si contra ,va rog sa cititi HG 1588/2007 Art 32 ( 2)
timpuriu a scris:

sunt chiar uimit ce am citit aici pareri pro si contra ,va rog sa cititi HG 1588/2007 Art 32 ( 2)

Adica ce vreti sa spuneti, ne testati pe noi? Adica dvs. ati intrebat si acum ne indrumati unde gasim raspunsul corect. Bravos cetatene!
Dvs. ati cititHG 1588/2007 Art 32 ( 2) si v-ati lamurit.
Si eu ziceam la fel in postarea din 13.07.2015 - la care nu ati raspuns... Problema este in curtea dvs. nu aiurea pe forum - puteti intelege acest lucru ori ba? Chemati presedintele "la ordin", impuneti respectarea legii.
Daca nu se rezolva, schimbati toata formatia si gata, intrati in normalitate.
Succes!

chiar nu am vrut sa testez pe nimeni ,eu am incercat sa arat ca aceste liste nu sunt comforme , i la fel ca si aici si la noi in asociatie sunt multe pareri pro si contra ,este o lupta cu morile de vant ,singura solutie este justitia ,dar nu este timp pentru asa ceva ,

Alte discuții în legătură

Ce date se iau in calcul pe lista de plata a intretinerii? carmenbn carmenbn Lista de plata a lunii iulie se afiseaza pe 25.08,iar scadenta e la14.09. 1.Pana la ce data se iau in calcul incasarile,atunci cand se calculeaza lista lui ... (vezi toată discuția)
Termen de plata cote din liste dddgab dddgab Cum trebuie inteles corect art. 49 din Legea 230/2007 : \"(2) Termenul de plată a cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari, ... (vezi toată discuția)
Liste plata fara data afisarii, scadentei cporumbel cporumbel Pot actiona in justitie un neplatnic pe baza listelor care nu poarta data afisarii si a scadentei? Mi le ia in considerare judecatorul? Multumesc. (vezi toată discuția)