Buna ziua. Am nevoie de o lamurire. Am cumparat o casa, am mers la un notar sa facem actele si demersurile necesare in acest sens. Problema este ca noi am achitat casa cu bani cash iar notarul ne cere o dovada de plata prin banca. Nu exista nici o solutie de rezolvare daca noi am platit cu bani in mana?
Multumesc
Pai nu puteti achita in numerar deoarece legea interzice plata in numerar la tranzactii imobiliare peste 50.000 de RON. Trebuie sa va dea banii inapoi si sa depuneti numerarul in contul vanzatorului.
Primul pas trebuia facut la notarnu sa dati banii inainte.
Nu ati precizat concret data,cand ati achitat c/v bun imobil - daca inainte sau dupa intrarea in vigoare a legii referitoare la plafonul de plati persoane fizice
data la care face referire d-na yoncentta este 9 mai 2015. tind sa cred ca daca notarul va cere sa faceti dovada ca ati achitat pretul prin banca atunci contractul este incheiat ulterior datei de 9 mai 2015. Dar notarul nu v-a informat despre acest aspect ? daca nu faceti o reclamatie la uniunea notarilor si cereti de acolo o parere cum poate fi rezolvata problema dvs.
cu stima, cassy