avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achizitie casa, plata numerar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achizitie casa, plata numerar

Buna ziua. Am nevoie de o lamurire. Am cumparat o casa, am mers la un notar sa facem actele si demersurile necesare in acest sens. Problema este ca noi am achitat casa cu bani cash iar notarul ne cere o dovada de plata prin banca. Nu exista nici o solutie de rezolvare daca noi am platit cu bani in mana?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 11:35, 14 Iulie 2015
Pai nu puteti achita in numerar deoarece legea interzice plata in numerar la tranzactii imobiliare peste 50.000 de RON. Trebuie sa va dea banii inapoi si sa depuneti numerarul in contul vanzatorului.
Primul pas trebuia facut la notarnu sa dati banii inainte.
Ultima modificare: Luni, 13 Iulie 2015
ContSters338589, utilizator
notarul trebuia sa va informeze despre aceasta noua prevedere legala care daca nu ma insel a intrat in vigoare la 9 mai 2015.
cu stima, cassy
Nu ati precizat concret data,cand ati achitat c/v bun imobil - daca inainte sau dupa intrarea in vigoare a legii referitoare la plafonul de plati persoane fizice
data la care face referire d-na yoncentta este 9 mai 2015. tind sa cred ca daca notarul va cere sa faceti dovada ca ati achitat pretul prin banca atunci contractul este incheiat ulterior datei de 9 mai 2015. Dar notarul nu v-a informat despre acest aspect ? daca nu faceti o reclamatie la uniunea notarilor si cereti de acolo o parere cum poate fi rezolvata problema dvs.
cu stima, cassy

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt pe cale să cumpăr un apartament care costă 29.000 de euro, iar vânzătorul vrea banii cash. este legală pretenția lui? manutmu manutmu Sunt pe cale sa cumpar un apartament (29 mii euro) insa vanzatorul vrea toti banii cash in EURO. Eu am toti banii in contul meu bancar in RON. E legal sa dau ... (vezi toată discuția)
Daca de vrea cumpararea unei case la tara in valoare de 25000 ... mitabiciclista mitabiciclista Daca de vrea cumpararea unei case la tara in valoare de 25000 de euro de trei cumparatori sot ,sotie si fiul majjor in varsta de 23 de ani in cote egale de 1/3 ... (vezi toată discuția)
Achitare sulta dupa partaj rocco44_ro rocco44_ro Instanta a dispus partajarea in cote egale si achitarea sultei catre mine in termen de 60 de zile de la ramanerea definitiva a Hotararii. Am stabilit ca nimeni ... (vezi toată discuția)