avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua,
Am intentat divort in iunie 2014.Divortul s-a inchiat in ianuarie 2015.In hotararea de divort,tatal a fost obligat la plata unei pensii de intretinere a baietelului nostru in varsta de 5 ani,in valoare de 297 ron ,de la data intentarii divortului(iunie 2014).Mentionez ca fostul sot a facut plata pensiei in lunile februarie,martie,aprilie,mai 2015,depunand in contul bancar pe care i l-am comunicat eu suma de 300 ron, in lunile specificate.Cum ar trebui sa procedez pentru a instiinta la locul lui de munca hotatarea de divort pentru a i se face poprire pe salariu lunar?Puteti sa ma ajutati cu un model de adresa pe care sa il trimit la locul de munca al fostului sot?El face plata doar cand doreste,si pentru perioada iunie 2014-ianuarie 2015 nu are de gand sa plateasca.In mod normal nu ar trebui sa plateasca o suma mai mare pentru a acoperi in timp si sumele din urma?
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 18:20, 13 Iulie 2015
Mergeti la locul de munca al fostului sot, departamentul financiar, cu o copie a hotararii de divort, o cerere scrisa de mana cu solicitarea popririi si extrasul de cont prin care sa demonstrati sumele deja incasate.
Multumesc!Dar dovada platilor nu ar trebui sa o faca el?Eu nu pot sa duc copie a extrasului meu pesonal de cont.In acel cont mai sunt si alte incasari si plati.Poate sa faca el dovada platilor cu foile de depunere numerar.
Nu cred sa obtineti mare lucru la angajatorul tatalui doar cu hotararea, daca el nu este de acord sa va restituie banii restanti.
Angajatorul nu poate popri veniturile tatalui, impotriva vointei acestuia, decat in prezenta unei hotarari executorii.
Normal ar fi sa mergeti la un executor judecatoresc pentru a trece la executarea silita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensie intretinere minor olga-mayday olga-mayday In septembrie 2014 s-a finalizat divortul, custodie comuna a copilului, cu obligatia la plata a pensiei de intretinere minor a tatalui (inclusiv retroactiv pe ... (vezi toată discuția)
Neplata intretinere minor-art. 378, al. 1, lit. c, n.c.p. olga-mayday olga-mayday In septembrie 2014 s-a finalizat divortul, custodie comuna a copilului, cu obligatia la plata a pensiei de intretinere minor a tatalui (inclusiv retroactiv pe ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta sosita dupa divort andreiionel andreiionel In luna iunie 2013 am parasit domiciliul conjugal si a ramas masina la fosta sotie. aceasta a circulat in august 2013 fara rovinieta iar tocmai ... (vezi toată discuția)