avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Somatie de plata - instanta a apreciat gresit ca ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Somatie de plata - instanta a apreciat gresit ca penalitatile nu pot depasi debitul

Buna ziua,

Am trimis in judecata un debitor pe calea somatie de plata si instanta a peciat ca penalitatile nu pot depasi debitul pentru ca nu este prevazuta clauza in contract desi era.

Azi am primit sentinta si am vazut.

Mai pot face ceva?
Cel mai recent răspuns: ContSters57430 , utilizator 11:27, 13 Iulie 2009
actiune pe dreptul comun, pentru creditor hotararea pronuntata in somatia de plata e irevocabila.
Actiune pe dreptul comun, numai pentru penalitati.
Sau pt. parte din penalitati, care depasesc debitul.
Actiune privind penalitatile pretentii.
Potrivit art. 4 alin. 3 din Legea nr. 469/2002, cuantumul penalitatilor de intarziere nu poate depasi suma asupra careia sunt calculate, decat in situatia in care partile ar fi prevazut-o in mod expres in contract.

Insa aceasta lege a fost abrogata prin Legea nr. 246/2009 publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 450 din 30 iunie 2009.

Eu nu stiu sa mai existe aceasta prevedere in alt act normativ, asa ca poti cere in instanta si diferenta de penalitati.

Alte discuții în legătură

Proces de insolventa florin_b florin_b Buna ziua. Va supun atentiei Dvs. urmatoarea problema: In urma neplatirii a unor fact. de inchiriere a unui spatiu, valoarea totala a creantei calculata cu ... (vezi toată discuția)
Penalitati maxime admise mihaelasfr mihaelasfr Buna ziua Am incheiat un contract cu o firma de constructii pentru executarea unei case p+1 la rosu. Firma a avut intarzieri de 100% si conform contractului ... (vezi toată discuția)
Penalitati de intarziere care depasesc debitul george constantin george constantin Buna ziua, Imi poate spune cineva ce lege reglementeaza faptul ca penalitatile de intarziere nu pot depasi debitul pt care au fost calculate.Stiu ca aceasta ... (vezi toată discuția)