avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Efectele rezilierii unui act de donatie asupra ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Efectele rezilierii unui act de donatie asupra servitutii de trecere

Buna ziua.Doresc sa va adresez si eu o intrebare cu privire la titlul subiectului.Inaintea incheierii actului de donatie ,am cumparat un teren alaturat care nu avea acces la drumul principal.Cu ocazia intocmirii actului de donatie s-a specificat dreptul meu de servitute ,de trecere pe terenul donatorului la calea de acces Odata cu rezilierea acestui act de donatie am ramas fara acest drept de servitute? Cum ma apara vechiul act privind servitutea ,caci am cumparat terenul la adapostul unui act juridic,altfel nu.Mentionez ca odata cu restabilirea situatiei anterioare ,proprietarul terenului refuza trecerea mea pe terenul proprietatea sa.Va multumesc pt rabdare si anticipat pt. raspuns.
Cel mai recent răspuns: Morina_60 , utilizator 22:25, 13 Iulie 2015
Deoarece situația s-a schimbat, vecinul pe a căeui teren ați avut drept de servitute poate solicita în instanță desființarea acestuia având în vedere că aveți drept de ieșire la drumul public de pe terenul d-voastră, prin urmare nu mai sunteși fond înfundat.
Pe de altă parte, moral(ceeace nu mai există astăzi)de ce ați dori 2 drumuri de servitute ?
Un teren alaturat este si acela care se afla in prelungirea unui teren care are deschidere la drum pe toata latura.In cazul meu doream sa aflu cum ajung la teren si prin postare nu rezulta ca solicit 2 drumuri de servitute.Astept si o alta parere ,moral sau nemoral (cum spune cineva) din partea cuiva care intelege ceea ce doresc sa aflu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bariera la intrarea in cartier anabalanean anabalanean Buna ziua, Am cumparat acum trei ani un apartament intr-un cartier privat, la momentul respectiv inca mai erau blocuri de construit. De la drumul public pana ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere cu nabadai mirceasasu mirceasasu Am cumparat un teren agricol intravilan de 800 mp intr-o comuna din jud. Brasov, el rezultand impreuna cu alte patru din dezmembrarea unui teren agricol ... (vezi toată discuția)
Despre drum de servitute GigiCiubuc GigiCiubuc Buna ziua, Prin 2007 am cumparat un teren la munte ce include si un drum de servitute ce este pe harta insa nu este marcat, aranjat pe teren; ca sa ajung la ... (vezi toată discuția)