avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

am de efectuat o taxa de succesiune in urma decesului tatalui meu,in urma caruia au ramas o casa ,un teren cumparat cu contract de vanzare cumparare si un teren aflat pe un alt titlu de propietate dobindit ca mostenitor al unei matusii si vreaun sa aflu daca daca se poate trece pamantul afalat pe titlu mostenire la o persoana si terenul cumparat cu cumparat cu contract de vanzare altei persoane mostenitoaresi ce costuri sunt ca cineva mi-a spus ca nu se poate caci trebuie facuta dezbinare si duce mult ca pret ,specific ca tatal este decedat in urma cu 2 luni
Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 21:14, 13 Iulie 2015
Pentru inceput se trece toata masa succesorala pe numele mostenitorilor. Apoi se face vanzare-umparare la persoanele pe care le doriti. Fara a deschide succesiunea nu puteti trece direct anumitor persoane bunurile care au apartinut tatalui dvs. Desigur daca sunteti mai multi mostenitori acestia pot accepta sau renunta la partea lor de mostenire. Pana cand nu aveti terenul intabulat in cartea funciara nu-l veti putea instraina prin vanzare. costurile difera de la notar la notar, incercati la mai multi. Succesiunea se deschide la ultimul domicilu al celui decedat.
specific caci toti suntem mostenitori directii si nu se face instrainare catre terte persoane

faceti succesiunea si apoi un partaj voluntar intre mostenitori. eu asa vad rezolvarea. bineinteles ca vor fi niste costuri asemenatoare cu cele ale unui contract de vanzare cumparare. intrebati un notar sa va explice in detaliu de ce este asa, sau poate va da notarul o alta solutie mai buna pt dvs. bine ar fi sa consultati 2 -3 notari inainte de a lua decizia finala.
cu stima, cassy
Ultima modificare: Luni, 13 Iulie 2015
cassy, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte vanzare teren plimbaret plimbaret Buna ziua! Pentru a se face act de vanzare - cumparare al unui teren trebuie facuta taxa de succesiune intre mostenitori (terenul este din partea tatalui care ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire dupa bunici ADELA.B ADELA.B Buna ziua , Ma confrunt cu o problema de dezbatere . Bunicii mei au decedat si tatal meu a decedat si nu s-a facut dezbaterea de mostenire asupra unui teren ... (vezi toată discuția)
Anulare certificat mostenitor MARIA DA MARIA DA problema mea este urmatoare:in 2005 am facut succesiunea dupa tatal meu pe un titlu de proprietate in care era inscris un pamint intravilan de 1000 m pe care ... (vezi toată discuția)