avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu prenatal si indemnizatie de crestere a ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu prenatal si indemnizatie de crestere a copilului

buna seara, as dori daca se poate sa ma lamuriti in urmatoarea problema:.in data de 11 sept 2015( cu aproximatie) trebuie sa nasc.incepand din 01.08.2015 voi intra in concediu prenatal care impreuna cu postnatalul (126 zile) ajunge dupa calculul meu pana prin 6 decembrie 2015. intrebarea mea este cand voi depune dosarul pentru indemnizatia de crestere a copilului (optez pentru 1 an) si care va fi perioada pentru care voi lua indemnizatie(vor mai fi 12 luni sau se calculeaza din decembrie pana in luna in care s-a nascut copilul respectiv sept 2016?). multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:38, 14 Iulie 2015
1. - Puteti intra in concediu crestere copil (CCC) incepand cu ziua urmatoaer aceleia in care se termina concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).
- Faceti o cerere catre angajator ptin care solicitati suspendarea contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC pana la implinerea varstei copilului de 1 an.
- Ultima zi de CCC este ziua in care copilul implineste 1 an.

2. - Actele pentru indemnizatia pentru CCC se depun la Primarie in termen de 60 de zile lucratoare de la data intrarii in CCC.
- Daca depuneti actele mai tarziu primiti indemnizatie de la data depunerii lor.

3. - Daca tatal copilului indeplineste si el conditiile pentru a intra in CCC atunci cel putin o luna de CCC ii este rezervata lui iar dvs. veti beneficia de CCC numai pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 11 luni.
- Daca vreti sa beneficiati de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani trebuie sa reluati activitatea inainte de a implini copilul 11 luni (chiar si cu o zi inainte).
- Adica primiti salariul pentru activitatea depusa iar statul va mai da 500 lei lunar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere al copilului si stimulentul de insertie in munca Zara_Sabrina Zara_Sabrina Buna ziua. Sunt insarcinata in 32 saptamani, cu data probabila a nasterii pe 21 martie. Voi intra in prenatal din 9 februarie si voi opta pentru concediu de ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie ericutu ericutu Buna ziua. Am nascut pe data de 16.07.13, am optat pentru conc de maternitate de 1 an si as dori sa stiu care este data la care ar trebui sa ma intorc la ... (vezi toată discuția)
Revenirea din ccc ramona1f ramona1f Buna ziua, la terminrea concediului de maternitate, tatal este obligat sa stea si el o luna acasa?Eu trebuuie sa ma intorc la 01.08.15, atunci copilul are 2 ... (vezi toată discuția)