avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract colectiv de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract colectiv de munca

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu urmatorul raspuns: mai este obligatoriu CCM daca ai mai mult de 20 de angajati? De asemenea va rog sa-mi spuneti daca raspunsul este afirmativ, acesta poate fi incheiat pe o perioada mai lunga de 1 an ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: nicradu , utilizator 14:54, 14 Iulie 2015
Niciodata nu a fost obligatorie inceheierea unui c.c.m. la nivel de angajator.

Atat Legea nr.62/2011 , cat si Codul Muncii prevad ca , negocierea colectiva la nivel de unitate este obligatorie, cu exceptia cazului in care angajatorul are incadrati mai putin de 21 de salariati.

In urma negocierii dintre patronat si sindicat/reprezentantii salariatilor se poate decide :
- incheierea unui c.c.m.
sau
- neincheierea c.c.m.
multumesc pentru raspuns; e obligatoriu sa se incheie doar pe un 1 an de zile?
Contractul colectiv de munca se incheie pe o perioada determinata, care nu poate fi mai mica de 12 luni si mai mare de 24 de luni.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca andad andad Buna ziua! Am si eu cateva intrebari: 1.Daca exista un Regulament Intern (firma are 40 salariati), este obligatoriu un Contract Colectiv de Munca? 2. ... (vezi toată discuția)
Negociere ccm RuxandraLarisa RuxandraLarisa Buna ziua.din cate inteleg este obligatorie initierea negocierii unui contract colectiv de munca in cadrul firmei, dar nu si incheierea lui. Prin urmare, putem ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca paulyto paulyto Buna ziua, as dori sa stiu daca o companie multinationala este obligata sa aiba contract colectiv de munca sau nu? (vezi toată discuția)