Pentru a renunta la actiunea de marire a pensiei alimentare, exista un model de cerere de renuntare? Mi-ati putea da acest model, va rog, daca exista?
Va multumesc.
In principiu, nu este in interesul copilului sa renunt si nu as face-o, dar tatal mi-a pus conditia sa renunt, ca sa primesc 400 lei, altfel - spunea el - legea nu imi da mai mult de 250 lei, pentru ca el lucreaza in Germania neoficial, deci instanta nu va putea dovedi ca are un venit. Oricum, sunt intr-o mare dilema, mai ales ca stiu ca lucreaza, deci isi permite mai mult, dar nu vrea.
In plus, conditia este sa renunt cel tarziu maine, ceea ce se pare ca nu pot, neavand inca nicio infatisare in instanta, de aceea am intrebat de model de cerere.
Si daca tatal copilului nu se tine de cuvant?Adica, renuntati la cei 250lei, si, nu se tine de cuvant si nu va da nici cei 400 lei, v-ati pus intrebarea ce faceti atunci?
Multumesc pentru ...faptul ca nimeni nu mi-a raspuns la intrebare, iar intrebarile ”ajutatoare” nici macar nu au legatura cu rapunsul de care aveam nevoie.
Pentru cei care urmaresc discutia: asa arata modelul pe care l-am solicitat (gasit cu Google):
Cerere de renunţare la judecată
Sediul materiei:
• Art. 406 C. proc. civ.
• Art. 148-151 C. proc. civ.
Instanţa …..
Dosar nr. …../…../…..
Completul….
Termenul ….
Domnule Preşedinte,
Subsemnatul (nume ....., prenume ....), personal/prin mandatar/prin reprezentant legal/prin reprezentant judiciar (nume ....., prenume .....)/prin avocat (nume ....., prenume .....), cu sediul profesional în ....., în calitate de reclamant/apelant/contestator/revizuent în dosarul nr...../...../....., în care părţi sunt (nume ....., prenume ....)
sau
Subscrisa (denumirea .....), prin reprezentant (nume ....., prenume .....)/ prin consilier juridic(nume ....., prenume .....)/prin avocat (nume ....., prenume .....), cu sediul profesional în ....., în calitate de reclamant/apelant/recurent/contestator/revizuent în dosarul nr...../...../....., în care părţi sunt (nume ....., prenume ....),formulăm
CERERE DE RENUNŢARE LA JUDECATĂ
În fapt, arătăm că am formulat o cerere de chemare în judecată/apel/recurs/contestaţie în anulare/revizuire /contestaţie la executare care a fost înregistrată pe rolul acestei instanţe la data de …... şi înţelegem să renunţăm la judecarea acesteia.
Până la acest moment, în cauză nu a fost stabilit un termen de judecată, astfel că nu este necesar acordul pârâtului /intimatului cu privire la renunţarea la judecată.
sau
În cauză a fost stabilit termenul de judecată la data de…., astfel că, în temeiul art. 406 alineatul (4) C. proc. civ., vă solicităm să luaţi act de poziţia pârâtului/intimatului exprimată faţă de cererea de renunţare, la termenul acordat, sau, dacă pârâtul/intimatul lipseşte, să acordaţi un termen până la care acestea să îşi exprime poziţia procesuală.
În drept, ne întemeiem cererea pe dispoziţiile art. 406 C. proc. civ.
Depunem prezenta cerere, într-un singur exemplar pentru instanţă.
Anexăm procura în original/copie legalizată/împuternicirea avocaţială/delegaţia de reprezentare care cuprinde şi mandatul special pentru a renunţa la judecată .
sau
copie legalizată de pe înscrisul doveditor al calităţii de reprezentant /extras din registrul public /extras, în copie legalizată, din actul care atestă dreptul de reprezentare , precum şi procura specială pentru a renunţa la judecată.
Data, Semnătura ,
Domnului Preşedinte al Judecătoriei ...../Tribunalului ...../Curţii de Apel ...../ Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie