avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In ce conditii trebuie platit comision agentiei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In ce conditii trebuie platit comision agentiei imobiliare?

Buna ziua.
Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Am pus la vanzare pe olx un apartament, pentru care am primit telefoane de la o agenta imobiliara cu replica: "am un client care doreste ..." Au venit, au vazut, clientului i-a placut, s-a semnat precontractul. Acum, agenta ne da telefoane de amenintare sa ii platim comision.... nu stiu ce comision, nu am discutat despre asta, nu am convenit nimic in acest sens, nu am semnat nimic; mai mult decat atat, pana la semnarea precontractului nu a zis nimic de comision sau de alte plati.
As dori sa stiu in ce masura are dreptul sa ne molesteze cu telefoanele si cu amenintari de dat in judecata? Se poate face o plangere la politie pt asa ceva? Ce este de facut?
Cel mai recent răspuns: Isabela_Badescu , utilizator 14:05, 17 Iulie 2015
Daca nu exista semnat de catre parti contract ferm pentru intermediere tranzactionare bun imobil ,actiunile agentiei sunt fara temei legal,menite strict sa va determine sa achitati un comision pentru care nu ati incheiat document,nu ati fost corect si complet informat de catre reprezentantii agentiei
Buna ziua, revin cu inca o intrebare, referitoare la cele relatate mai sus: Agenta care ne tot ameninta, a facut o plangere la jobul sotului, si deja ne simtim amenintati. Va rog sa imi spuneti ce ar fi de facut sa o linistim pe aceasta cucoana care nu are nici o limita.
Daca depunem o plangere la politie, este suficient? ce este de facut. Serios, astfel de oameni merita ... mai mult decat o simpla plangere ... dar sa ne limitam la variantele legale.
Va rog sa-mi raspundeti. Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma ajutați cu urmatoarea speta. am avut intentia sa ... Simo Na Simo Na Va rog sa ma ajutați cu urmatoarea speta. Am avut intentia sa înstrăinez un apartament pentru care am postat anunt. A raspuns o agentie imobiliara ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa recuperez banii de la o firma de recrut are? Popa Antonel Popa Antonel Job office este o firma de recrutare pe OLX si au anunturi ca angajeaza soferi in London , la inceput nu cer bani dar dupa cateva zile iti trimit email si cer ... (vezi toată discuția)
Contractul de vizionare al agentiilor imobiliare lony_269 lony_269 Buna ziua, ma numesc Loredana iar problema mea este urmatoarea: am cautat in ziarul local anunturi cu apartamente de vanzare, am sunt la un anunt care m-a ... (vezi toată discuția)