avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cum se calculeaza punctajul la perioadele asimilate?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cum se calculeaza punctajul la perioadele asimilate?

Buna ziua,
Am 16 ani de grupa I si o vechime totala de 34 ani(si cu cei din grupa I). As vrea sa stiu cum se calculeaza punctajul pentru cei 8 ani care se considera stagiu asimilat si care reduc varsta standard de pensionare.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 13:23, 16 Iulie 2015
Nu este stagiu asimilat.
Este stagiu aferent.
Se aplica o majorare de 50% la numarul de puncte accumulate in cei 16 ani.
Reducerea de 8 ani se aplica doar daca indepliniti conditia de stagiu complet de 35 de ani.
Multumesc pentru raspuns. Eu am comis o eroare. Am lucrat efectiv 34 ani din care 16 sunt de grupa I. Cred ca indeplinesc conditiile de iesire la pensie la limita de varsta la cerere, avand si varsta de 60 ani.
Limita de varsta oricand doriti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul vechime in munca in cazul cererii de pensionare partial anticipata rosu gheorghe rosu gheorghe Cineva are vechime efectiva in carnetul de munca 34 ani si 4 luni. Implineste 60 de ani in august anul acesta. Intrebare: -poate fi pensionat anticipat ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata barbat edith maria edith maria Buna ziua Sotul meu este nascut in 14 august 1956, lucreaza din iulie 1975 pana in prezent, din care 16 ani si 9 luni in grupa a II-a. Cand se poate pensiona ... (vezi toată discuția)
Varsta pensionare anticipata janpopa janpopa Buna ziua si la multi ani! Am 59 de ani ,sunt angajat intr-o societate de stat,sunt unic intretinator de familie, am 35 de ani vechime si am 3 ani de grupa a ... (vezi toată discuția)