avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Admitere doctorat
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Admitere doctorat

Buna ziua! Va rog, daca puteti, sa ma ajutati cuc ateva informatii. Sunt dublu licentiat, am urmat cursurile unei facultati de 3 ani, respectiv ale uneia de 4 ani. Momentan am finalizat primul an de masterat. Cei de la facultate mi-au comunicat faptul ca pe baza celor 2 licente, dar si pe baza prevederilor care stipuleaza faptul ca anul 2 de masterat se poate studia concomitent cu primul an de doctorat. Cei de la universitate, insa, m-au informat ca s-a schimbat legislatia de anul acesta. Din pacate, nu am reusit sa gasesc nicio baza legislativa pentru niciuna dintre variante. Aveti idee unde as putea sa gasesc referinte?
Cu deosebit respect,
Madalin T.
Cel mai recent răspuns: madalintr , utilizator 22:27, 14 Iulie 2015
Legea nr.1/2011
ART. 154
(1) Programele de studii universitare de master pot fi:  
a) master profesional, orientat preponderent spre formarea competenţelor profesionale;  
b) master de cercetare, orientat preponderent spre formarea competenţelor de cercetare ştiinţifică. Învăţarea realizată în cadrul masterului de cercetare poate fi echivalată cu primul an de studiu din cadrul programelor de studii universitare de doctorat. Masterul de cercetare este exclusiv la forma de învăţământ cu frecvenţă şi poate fi organizat în cadrul şcolilor doctorale;
c) master didactic, organizat exclusiv la forma de învăţământ cu frecvenţă. 

ART. 163
Au dreptul să participe la concursul de admitere la studii universitare de doctorat numai absolvenţii cu diplomă de master sau echivalentă acesteia.

Va multumesc pentru raspuns! Marea problema ramane cu echivalarea diplomei de master...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare despre scutire de impozit programatori adiatric adiatric Buna ziua, am terminat facultatea de 3 ani cu licenta, licentiat in informatica. Conform legii 288 ce dateaza din 24 iunie 2004 publicata in monitorul ... (vezi toată discuția)
Studii academice post-universitare in nomenclatorul domeniilor şi al specializărilor/programelor de studii universitare. edmond79 edmond79 Conform legii actuale a invatamantului unde se incadreaza studiile postuniversitare academice ? Sunt ele echivalente cu un master sau sunt in afara scalei. In ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Beem Beem Am terminat facultatea anul acesta cu licenta in septembrie, iar acum sunt insarcinata. As vrea sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie luanduse in ... (vezi toată discuția)