avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Taxă pentru eliberarea/vizarea autorizaţiei act. ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Taxă pentru eliberarea/vizarea autorizaţiei act. alimentaţie publică

După 5 ani de funcţionare (bar-cod CAEN 5540), acum două săptămâni am primit înştiinţare de la primărie că avem de plătit retroactiv pe 5 ani taxa pentru eliberarea autorizaţiei privind desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică. La această sumă s-a mai adăugat şi penalităţi de întârziere. Întrebarea mea ar fi, că trebuie să plătesc aceste penalităţi şi dacă nu este vina mea că n-am plătit taxa, neştiind de ea? În fiecare ani am mers şi am achitat toate taxele ce mi s-a cerut. Este greşeala lor, că nu m-au înştiinţat de datorie.
Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 16:10, 15 Iulie 2015
nu va instiinteaza ci in mod normal amendeaza~400lei pentru lipsa autorizatie. Eu nu am avut probleme de penalizari , in cazul in care am uitat sa prelungesc acordul am mer imediat la Primarie am depus documentele +70lei taxa si gata.(vezi OG99/200 te lamuresti)
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iulie 2015
IONICA VADUVA, utilizator
Dacă mi-ar cere 70 de lei, aş plăti pe loc, dar e vorba de 1000 de lei pe an+4000 lei (retroactiv pe 4 ani) + penalităţi de 1200 lei.
am verificat (in prima faza nu am fost eu ff atenta e vorba de bar )si se pare ca fiecare consiliu local are emisa o hotarare cu privire la taxe si impozite,<100mp=600lei ;>100mp=1200lei cam in jurul la aceasta suma dar daca se constata lipsa autorizatie sau neavizarea ei se pare ca merge si amenda ~minim 1000lei max 2500lei functie de suprafata poate ii induplecati sa va dea amenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa pentru eliberarea autorizaţiei alimentaţie publică keniko01 keniko01 După 5 ani de funcţionare (bar-cod CAEN 5540), acum 2 săptămâni am primit înştiinţare de la primărie că am de plătit retroactiv pe 5 ani taxa pentru ... (vezi toată discuția)
Taxa locala restaurant retroactiv pentru societate suspendata. va rog, daca poate sa imi raspunda cineva. ofarcas76 ofarcas76 Buna ziua, va rog daca se poate sa ma indrumati in legatura cu urmatoarea problema: Am o societate suspendata (cod CAEN 5610-restaurante). Societatea a ... (vezi toată discuția)
Cod caen 5610 sau 5630???????? lore_leyy lore_leyy Buna seara! Am o mare problema ............ Firma F are ca domeniu de actitate ,activitati ce se incadreaza la cod CAEN 5610-restaurante.....mai precis este ... (vezi toată discuția)