După 5 ani de funcţionare (bar-cod CAEN 5540), acum două săptămâni am primit înştiinţare de la primărie că avem de plătit retroactiv pe 5 ani taxa pentru eliberarea autorizaţiei privind desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică. La această sumă s-a mai adăugat şi penalităţi de întârziere. Întrebarea mea ar fi, că trebuie să plătesc aceste penalităţi şi dacă nu este vina mea că n-am plătit taxa, neştiind de ea? În fiecare ani am mers şi am achitat toate taxele ce mi s-a cerut. Este greşeala lor, că nu m-au înştiinţat de datorie.
nu va instiinteaza ci in mod normal amendeaza~400lei pentru lipsa autorizatie. Eu nu am avut probleme de penalizari , in cazul in care am uitat sa prelungesc acordul am mer imediat la Primarie am depus documentele +70lei taxa si gata.(vezi OG99/200 te lamuresti)
am verificat (in prima faza nu am fost eu ff atenta e vorba de bar )si se pare ca fiecare consiliu local are emisa o hotarare cu privire la taxe si impozite,<100mp=600lei ;>100mp=1200lei cam in jurul la aceasta suma dar daca se constata lipsa autorizatie sau neavizarea ei se pare ca merge si amenda ~minim 1000lei max 2500lei functie de suprafata poate ii induplecati sa va dea amenda.