avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit Prima Casa
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit Prima Casa

Buna ziua,

Am o nelamurire si sper ca am postat ok in sectiunea curenta, fiindca nu am gasit alta pe forum.
Doresc sa achizitionez impreuna cu prietena un apartament prin programul Prima casa. Eu am deja o proprietate ( peste 50mp utili ) pe numele meu, prin act de vanzare-cumparare, data de bunici, la varsta de 3 ani.

Creditul o sa il faca prietena mea, iar eu o sa fiu co-platitor. Apartamentul vrem sa fie pe numele amandurora.

Pe antecontract ( cel in care platesti 5% ) suntem trecuti amandoi ca si cumparatori. Este ok in acest caz ? Exista posibilitatea sa avem probleme cu acordarea creditului?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:45, 15 Iulie 2015
Pana sa semnati promisiunea bilaterala trebuia sa obtineti intai toate informatiile de banca cu privire la eligibilitate.

Chiar daca la credit veti avea calitatea de coplatitor aceasta nu inseamna ca obligatoriu sunteti si coproprietar.

Conditiile de eligibilitate trebuie sa le indeplineasca ambii coproprietari iar cum in promisiune ati fost trecut drept cumparator este posibil ca banca sa respinga acordarea creditului.

Dosarul de creditul nu se analizeaza pana nu se completeaza cu toate documentele solicitate de banca, adeverinte de venit, declaratii notariale, raport de evaluare, promisiunea bilaterala de vanzare cumparare, cadastru, etc., etc..

Cea mai buna sursa de informatii este banca care va acorda creditul. Pe forum parerile sunt impartite cu privire la astfel de cazuri, unii apreciaza ca ambele persoane cumparatoare trebuie sa indeplineasca criteriile, altii spun ca unul dintre ei poate sa nu le indeplineasca si sa detina in proprietate o locuinta cu Su mai mare de 50mp obtinuta in alt mod decat prin program.

Etapele accesarii creditului sunt destul de simple, intrebi intai banca sa vezi daca indeplinesti criteriile ptr obtinerea creditului si apoi faci restul de acte!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament cumparat prin prima casa Daniela_83 Daniela_83 Buna ziua tuturor, Am cumparat in ianuarie 2011 un apartament prin programul Prima Casa. Pentru ca eu si prietenul meu nu eram casatoriti, el nu a putut fi ... (vezi toată discuția)
Accesare program prima casa CatalinTA CatalinTA Buna ziua, Doresc sa achizitionez un apartament prin programul Prima Casa, impreuna cu prietena mea. As vrea sa stiu ce variante de cumparare avem (eu si ... (vezi toată discuția)
Nu sunt casatorit dar vreau sa cumpar prin programul prima casa impreuna cu prietena mea un apartament care sa fie pe numele amandarora marinelcristian marinelcristian Vreau sa cumpar un apartament cu prietena mea prin prima casa dar banca imi da doar pe numele meu pt ca nu suntem casatoriti. Se poate face o conventie civila ... (vezi toată discuția)