avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedinte care nu stie vorbi in romaneste
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedinte care nu stie vorbi in romaneste

Persoana aleasa presedinte a asociatiei de proprietari desi a dobandit cetatenie romana( fiind de alta origine),reclama ca nu este in stare sa scrie in lb. romana si are mari dificultati in a citi in lb. romana , de asemenea carente in exprimare. .Reprezinta acest handicap un temei suficient pt. a cere anularea hotararii AG de catre instanta ?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:02, 20 Iulie 2015
Este normal sa va puneti intrebari legate de cetatenie, dar vi s-a sugerat ca nu e cazul, in ideea ca nu va este de folos, nefiind calea pe care trebuie sa mergeti pentru a rezolva problema. Parerea mea este ca ar fi bine sa luati legatura cu ceilalti proprietari din asociatie si sa cautati calea legala care trebuie urmata pentru revocarea hotararii prin care a fost ales cetateanul care nu vorbeste romaneste.
Initial titlul topicului era "presedinte iliterat" dar spre surprinderea mea "cenzura" a intervenit in mod brutal punand in loc aceasta forma "literara" care nu-mi apartine denaturand sensul titlului initial cum bine ati observat . Este ilegal J'accuse !!
Din pacate nu suntem toti literati iar cenzura a vrut cel mai probabil sa puna un titlu mai accesibil astfel incat alti utilizatori sa gaseasca mai usor un raspuns la intrebarile lor prin optiunea de "cautare". Topicul deschis de dvs. nu are similitudine cu alte topicuri deschise in aceasta sectiune a forumului iar utilizarea unui cuvant mai putin utilizat nu aduce un plus discutiilor de pe forum.
Un titlu mai potrivit ar fi fost "revocare presedinte care nu vorbeste bine lb romana".
Drept sa spun, am cautat in dex "iliterat" iar prin cautare pe google nu am gasit "iliterat" ci doar "literat"!:(

Pana la urma literat inseamna "Persoană care se ocupă cu literatura; scriitor, literator."
[ link extern ]
iar prin "iliterat" se intelege opusul!
Doar nu aveti pretentia ca toti romanii sa fie literati iar dintre proprietarii care l-au ales pe "iliterat" in mod sigur gasiti unul sau doi mai putin literati.
In opinia mea va legati artificial de obtinerea cetateniei omului, nu are nicio relevanta in alegerea lui in functia de presedinte al AP.
Omul nu a fost ales in functie in urma unui examen de lb romana ci a fost ales de proprietarii condominiului.

Clarificati-ne modul in care iliteratul a fost ales presedinte si daca ati participat sau nu la sedinta AG in care a fost ales presedinte. Altfel facem discutii de dragul discutiilor si deschidem un topic cum se obtine cetatenia romana!

Apropo, stiti cum il chema pe calul lui Stefan cel Mare? A fost o intrebare adresata unei persoane straine care a ratat obtinerea cetateniei romane din cauza necunoasterii raspunsului.
Sau mai simplu, cunoasteti versurile primelor 5 strofe din imnul Romaniei? Un literat ar trebui sa le cunoasca!
Prin felul cum tratati in acest forum subiectul acordarii cetateniei romane in registrul bascaliei mioritice al neseriozitatii si derizoriului aduceti o insulta istoriei si valorilor nationale.
Rog partenerii de dialog sa trateze subiectul cu intreaga seriozitate.
Eu va sugerez sa convocati urgent adunarea generala si sa hotarati retragerea cetateniei acestui iliterat, aliterat, nestiutor de limba romana sau cum vreti sa-i mai spuneti ca sa nu mai apelam la dictionare. In acest fel asociatia dumneavoastra, care pana la acordarea cetaeniei romane acestui strain a functionat impecabil, sa revina la normal.
Propuneti expluzarea acestuia si confiscarea averii in folosul asociatiei dumneavoastra.
Pentru ca e cod portocaliu va recomand sa convocati adunarea generala la umbra si sa acordati gratuit participantilor paine lichida :beer:

Alte discuții în legătură

Asociatie proprietari anetaaneta anetaaneta Președinta de bloc nu face fata vremurilor avînd 4 clase. Legal ce se poate face ?In cazul ca nu o putem da jos cu ședința de bloc. (vezi toată discuția)
Presedinte de bloc alf2earth alf2earth Am fost ales presedintele unui bloc de 9 scari, cu 380 de apartamente. Eu am dubla cetatenie Romana si Americana. Sotia mea este proprietara in bloc (avem un ... (vezi toată discuția)
Situatie asociatie proprietari andra_pm andra_pm Asociatia de proprietari in care ma aflu are 59 de membri (intre care si Dezvoltatorul imobilului), si de 156 apartamente (dintre care 48 detinute de ... (vezi toată discuția)