In 2004 am achizitionat un teren, iar proprietara ne-a dat voie sa mai ingradim inca 500 mp pe care sa-i folosim pana cand va putea ea sa-l vanda. Intre timp procesul ei s-a terminat, a dobandit terenul si pana sa se dezmeticeasca un preot a intrat pe proprietatea ei si a construit o biserica. Doamna nu a mai putut sa-si foloseasca terenul si nici sa-l vanda pentru ca preotul l-a ingradit.
In 2010 doamna a decedat, iar in 2011 fiul ei, mostenitorul terenul ne-a dat o hartie semnata de dansul, dar neautentificata la notar, cum ca putem sa folosim terenul dar nu-l putem vinde, inchiria sau concesiona. De atunci nu am mai reusit sa dam de dansul.
Putem sa ne trecem terenul in proprietate? Este aplicabila uzucapiunea si daca da, cum se procedeaza?
nu mergeti pe aceasta idee cu uzucapiunea ca dureaza foarte mult, din cate stiu trebuie sa fi detinut terenul cam 30ani, sunt mai multe criterii. Incercati sa aflati care este problema cu plroprietarul doar asa se rezolva.
Un sfat,va rog
sofrana
Am urmatoarea problema:In urma cu 17 ani,de comun acord cu preotii din sat,am inhumat pe fiul meu in spatele gradinii mele care da in cimitirul satului,asta ... (vezi toată discuția)