Avem probleme acum, in ceasul al 12-lea, cu obtinerea actului de proprietate asupra unui teren de 2500 mp, situat in spatele casei.
Acest teren a fost revendicat de mama mea, printr-o cerere la primarei, pe baza legii 247, cerere datata corespunzator.
Se pare ca acum, la final, cei de la primarie spun ca nu se poate acorda act de proprietate, pe motiv ca mama avea de mostenit de la bunica ei 2500 de m de padure, nu de de pasune, in consecinta nu pot trece terenul din spatele casei pe numele mamei.
Precizez ca acest teren se invecineaza, chiar se suprapune pe o suprafata oarecare, cu o padurice de arini.
Daca chiar nu se poate acorda acest teren pe baza legii 247, exista o alta cale de a-l obtine??
Terenul a fost folosit de parintii mei inca din anii 70 cand au construit casa. Pana in 1990 terenul a fost inscris la CAP (bucata de teren in discutie plus restul de teren detinut de parintii mei).
Terenul a fost proprietatea Bisericii pe vremuri. Dar dupa 1990 Biserica nu l-a revendicat (preotul a spus ca nu vine in curtile oamenilor, de fapt nici nu exista cale de acces).
Deci din 1990 pana acum sunt 16 ani.
Nu am avut probleme cu nimeni, cu nici un vecin. Posesia a fost neintrerupta, la vedere.
Exista intr-adevar sanse sa-l obtinem folosind uzucapiunea?
Ar fi foarte bine. Mie chiar imi pare rau ca cei de la primarie nu ne-a zis decat acum, dupa 6 luni de la depunerea cererii de punere in posesie be baza legii 247, ca nu se poate, ca sa mai vedem.. etc etc.
Atunci demaram procedura bazata pe uzucapiune, nu?
Suntem cam speriati, e terenul din spatele casei, nu exista drum de acces la el, si ne intrebam ce putem face!
in primul rand trebuia sa primiti aceste date in scris, o hotarare de invalidare a cererii dvs. data de comisia judeteana de aplicare a legilor fondului funciar, impotriva acesteia in termen de 15 zile puteati formula contestatie, care era inaintata instantei de judecata, instanta putand sa hotarasca asupra cererii dvs.
Daca sunteti in termen formulati contestatia, sa hotarasca instanta de judecata daca sunteti sau nu indreptati la ceea ce solicitati.