avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... calculul pensiei gr III
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

calculul pensiei gr III

de ce criterii se tine cont in calculul pensiei de gr III ?
Cel mai recent răspuns: creanga6 , utilizator 20:45, 16 Iulie 2015
La ce va referiti:
-Grupa III-a de munca ?sau
-Invaliditate gradul III ?
invaliditate de gr III .am iesit la pensie la varsta de 21 de ani dupa ce am lucrat timp de numai noua luni si am fost incadrata in pensie de gr II timp de 7 ani apoi m au trecut timp de 6luni la gr III apoi am revenit la gr II timp de alti 10 ani cu o pensie de 410 ron ultima incasata.la reevaluare acum m au incadrat iarasi la gr III de invaliditate si de la casa de pensii mi s a stabilit o pensie de 40 roni.precizez ca n decizie s a gresit anul cand am iesit la pensie fiindu mi luat 2 ani s a gresit varsta in loc de 21 trecandu mi 28 si s a trecut stagiul de cotizare realizat numai 7 ani adica perioada de la 21 la 28 de ani cand au fost facute trecerile mentionate mai sus in gr.,urmatorii10 ani nefiind luati in calcul.am informat persoana competenta de la casa de pensii si mi s a spus ca acele greseli nu au importanta si ca urmatorii 10 ani adica perioada de la 28 la 38 de ani cat am in prezent vor fi adaugati cand voi iesi la pensie de drept.as vrea sa stiu daca se poate avad datele mentionate mai sus cum si in functie de ce s a ajuns la stabilirea pensiei de numai 40 roni.precizez ca n perioada cand am mai fost incadrata n gr III mi s a luat numai un sfert din pensia de gr II nu 90% ca acum.va multumesc pentru raspuns!
Aceste probleme trebuiesc lamurite cu casa locala.
Mergeti in audienta la Directorul .executiv si le lamuriti.
ok.multumesc mult!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia de invaliditate se ia in calcul pentru stabilirea punctajului mediu anual? teodoru11 teodoru11 Buna seara, Va rog daca imi puteti lamuri urmatoarea problema: Am fost cadru militar 28 ani. La 2 an dupa ce am iesit din armata m-am pensionat gr 2, avand ... (vezi toată discuția)
Calcularea varstei de pensionare mutu_m mutu_m Va rog sa aveti amabilitatea de a ma ajuta in calcularea varstei pentru pensionare limita varsta cu reducerea varstei standard datorata grupei II si data la ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie janblanaru janblanaru Am pensie de invaliditate gr 3, sunt angajata cu 1/2norma,am depus adeverinte care insumeaza 20 ani de munca in gr.2 si din care se recunsc doar 16 ani ... (vezi toată discuția)