Am pensie de invaliditate gr 3, sunt angajata cu 1/2norma,am depus adeverinte care insumeaza 20 ani de munca in gr.2 si din care se recunsc doar 16 ani ,ceilalti 4 nu sunt recunoscuti pe motiv ca in CM scrie ca am fost -tehnician economist -.Eu am lucrat in santiere de constructie , nu la birou in oras -am adeverinta ca in aceasta perioada am luat spor de santier-Intreprinderea avea toate aprobarile si a platit cotele de impozit calculate la gr.2
Ce trebuie sa fac pentru a beneficia de prevederile legii
Vreti sa spuneti ca, desi aveti adeverinte intocmite cu respectarea dispozitiilor legale, casa teritoriala de pensii n-a luat in calcul 4 ani lucrati in grupa II de munca pentru ca ati fost incadrat tehnician-economist?
Ii dati in judecata, n-au dreptul sa cenzureze adeverintele.
Este o motivatie gresita a celor de la Casa de pensii.
Presupun ca dvs ati fost incadrata in Gr II de munca conform HG 1223/20.11.1990:
"ART. 1
Personalul care este în activitate şi care a lucrat la locurile de munca sau activităţile cu condiţii de munca nocive, grele sau periculoase de pe şantierele de construcţii-montaj, grupurile de şantiere şi întreprinderile - şantier, inclusiv unităţile de deservire ale acestora: bazele de producţie, depozitele, laboratoarele, unităţile de mecanizare se încadrează în grupa a II-a de munca în vederea pensionarii, pentru întreaga perioada efectiv lucrată după 18 martie 1969.
ART. 2
Nominalizarea persoanelor care se încadrează în grupa a II-a de munca, se face de consiliile de administraţie, împreună cu sindicatele libere din unităţi.
In cazul dvs, LOCUL DE MUNCA a fost incadrat in grupa de munca ci nu FUNCTIA
Strungar
Rotmioa
Nu inteleg cum este cu functia de strungar ,de ce nu se incadreaza la grupa 2 de munca desi am adeverinta . raspunsul primit de la Casa de pensiia fost ca ... (vezi toată discuția)