avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... calcul pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

calcul pensie

Am pensie de invaliditate gr 3, sunt angajata cu 1/2norma,am depus adeverinte care insumeaza 20 ani de munca in gr.2 si din care se recunsc doar 16 ani ,ceilalti 4 nu sunt recunoscuti pe motiv ca in CM scrie ca am fost -tehnician economist -.Eu am lucrat in santiere de constructie , nu la birou in oras -am adeverinta ca in aceasta perioada am luat spor de santier-Intreprinderea avea toate aprobarile si a platit cotele de impozit calculate la gr.2
Ce trebuie sa fac pentru a beneficia de prevederile legii
Cel mai recent răspuns: Bruta , utilizator 11:57, 4 Noiembrie 2009
Vreti sa spuneti ca, desi aveti adeverinte intocmite cu respectarea dispozitiilor legale, casa teritoriala de pensii n-a luat in calcul 4 ani lucrati in grupa II de munca pentru ca ati fost incadrat tehnician-economist?
Ii dati in judecata, n-au dreptul sa cenzureze adeverintele.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Este o motivatie gresita a celor de la Casa de pensii.
Presupun ca dvs ati fost incadrata in Gr II de munca conform HG 1223/20.11.1990:
"ART. 1
Personalul care este în activitate şi care a lucrat la locurile de munca sau activităţile cu condiţii de munca nocive, grele sau periculoase de pe şantierele de construcţii-montaj, grupurile de şantiere şi întreprinderile - şantier, inclusiv unităţile de deservire ale acestora: bazele de producţie, depozitele, laboratoarele, unităţile de mecanizare se încadrează în grupa a II-a de munca în vederea pensionarii, pentru întreaga perioada efectiv lucrată după 18 martie 1969.
ART. 2
Nominalizarea persoanelor care se încadrează în grupa a II-a de munca, se face de consiliile de administraţie, împreună cu sindicatele libere din unităţi.
***************************
In cazul dvs, LOCUL DE MUNCA a fost incadrat in grupa de munca ci nu FUNCTIA

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie decizie de pensie - perioada lucrata in grupa ii de munca nevalorificata flaviusdani flaviusdani buna ziua,am si eu o intrebare in speranta ca imi poate raspunde cineva.tata a lucrat ca primitor/distribuitor carburanti la mectrans sa in perioada ... (vezi toată discuția)
Strungar Rotmioa Rotmioa Nu inteleg cum este cu functia de strungar ,de ce nu se incadreaza la grupa 2 de munca desi am adeverinta . raspunsul primit de la Casa de pensiia fost ca ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, as dori sa știu dacă funcția de șef depozit poate ... ionut 2384 ionut 2384 Bună ziua, as dori sa știu dacă funcția de șef depozit poate beneficia de grupa a 2a de munca .Menționez că am lucrat intr un șantier dintr-o unitate ... (vezi toată discuția)