buna ziua,am si eu o intrebare in speranta ca imi poate raspunde cineva.tata a lucrat ca primitor/distribuitor carburanti la mectrans sa in perioada 1976/1991,a primit adeverinta de la societatea respectiva cum ca a fost incadrat la grupa 2 de munca in procent de 100%,scrie clar ca temeiul juridic ak incadrari il reprezinta HG1223/1990.a facut cerere la casa de pensi pt pensionare iar respectivi iau respins cererea pe motiv ca grupa a 2 din perioada respectiva nu sa valorificat intrucat functia avuta nu se incadreaza in prevederile respectivei legi 12223/1990.mentionez ca pe adeverinta de la societatea respectiva este un punct observati unde scrie ca a lucrat in aceleasi conditii cu muncitori de pe santierele de constructi.acum vine intrebarea mea,este drept de contestatie 45 de zile,ar fi ceva sanse sa primeasca ani aceia incadrati la grupa a 2?
Motivatia Casei de pensii de a nu considera corecta incadrarea in grupa II nu are temei: HG 1223/1990ART. 1
Personalul care este în activitate şi care a lucrat la locurile de munca sau activităţile cu condiţii de munca nocive, grele sau periculoase de pe şantierele de construcţii-montaj, grupurile de şantiere şi întreprinderile - şantier, inclusiv unităţile de deservire ale acestora: bazele de producţie, depozitele, laboratoarele, unităţile de mecanizare se încadrează în grupa a II-a de munca în vederea pensionarii, pentru întreaga perioada efectiv lucrată după 18 martie 1969.
ART. 2
Nominalizarea persoanelor care se încadrează în grupa a II-a de munca, se face de consiliile de administraţie, împreună cu sindicatele libere din unităţi.
Grupa de munca in cazul prezentat, nu s-a acordat pentru Functie, s-a acordat Locului de munca (loc de munca in conditii de santier)
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Calcul pensie
janblanaru
Am pensie de invaliditate gr 3, sunt angajata cu 1/2norma,am depus adeverinte care insumeaza 20 ani de munca in gr.2 si din care se recunsc doar 16 ani ... (vezi toată discuția)
Strungar
Rotmioa
Nu inteleg cum este cu functia de strungar ,de ce nu se incadreaza la grupa 2 de munca desi am adeverinta . raspunsul primit de la Casa de pensiia fost ca ... (vezi toată discuția)