avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contestatie decizie de pensie - perioada lucrata in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contestatie decizie de pensie - perioada lucrata in grupa II de munca nevalorificata

buna ziua,am si eu o intrebare in speranta ca imi poate raspunde cineva.tata a lucrat ca primitor/distribuitor carburanti la mectrans sa in perioada 1976/1991,a primit adeverinta de la societatea respectiva cum ca a fost incadrat la grupa 2 de munca in procent de 100%,scrie clar ca temeiul juridic ak incadrari il reprezinta HG1223/1990.a facut cerere la casa de pensi pt pensionare iar respectivi iau respins cererea pe motiv ca grupa a 2 din perioada respectiva nu sa valorificat intrucat functia avuta nu se incadreaza in prevederile respectivei legi 12223/1990.mentionez ca pe adeverinta de la societatea respectiva este un punct observati unde scrie ca a lucrat in aceleasi conditii cu muncitori de pe santierele de constructi.acum vine intrebarea mea,este drept de contestatie 45 de zile,ar fi ceva sanse sa primeasca ani aceia incadrati la grupa a 2?
Cel mai recent răspuns: Bruta , utilizator 12:03, 2 Februarie 2011
Motivatia Casei de pensii de a nu considera corecta incadrarea in grupa II nu are temei:
HG 1223/1990ART. 1
Personalul care este în activitate şi care a lucrat la locurile de munca sau activităţile cu condiţii de munca nocive, grele sau periculoase de pe şantierele de construcţii-montaj, grupurile de şantiere şi întreprinderile - şantier, inclusiv unităţile de deservire ale acestora: bazele de producţie, depozitele, laboratoarele, unităţile de mecanizare se încadrează în grupa a II-a de munca în vederea pensionarii, pentru întreaga perioada efectiv lucrată după 18 martie 1969.
ART. 2
Nominalizarea persoanelor care se încadrează în grupa a II-a de munca, se face de consiliile de administraţie, împreună cu sindicatele libere din unităţi.
Grupa de munca in cazul prezentat, nu s-a acordat pentru Functie, s-a acordat Locului de munca (loc de munca in conditii de santier)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pensie janblanaru janblanaru Am pensie de invaliditate gr 3, sunt angajata cu 1/2norma,am depus adeverinte care insumeaza 20 ani de munca in gr.2 si din care se recunsc doar 16 ani ... (vezi toată discuția)
Adeverinta grupa a-ii-a de munca liana istrate liana istrate Buna dimineata! Am si eu doua intrebari 1. In cazul in care o persoana incadrata ca vopsitor - in perioada 1970-1980 - si care a primit si spor toxic (deci a ... (vezi toată discuția)
Strungar Rotmioa Rotmioa Nu inteleg cum este cu functia de strungar ,de ce nu se incadreaza la grupa 2 de munca desi am adeverinta . raspunsul primit de la Casa de pensiia fost ca ... (vezi toată discuția)